Hlavní obsah

Přestupová bomba pro první ligu! Havířov získal kapitána úřadujících mistrů extraligy

Posledních deset sezon válel v extralize za Třinec, s nímž v letech 2011 a 2019 slavil zisk extraligového titulu. V uplynulém ročníku dokonce vedl Oceláře jako kapitán, v tom následujícím už ale pro něj nebylo místo a klub osmatřicetiletému hokejovému útočníkovi Martinu Adamskému nabídl pokračování v partnerském prvoligovém Frýdku-Místku. Této nabídky ale rodák ze Studénky nevyužil, ve druhé nejvyšší soutěži přesto bude působit. Na roční smlouvě s následnou opcí se domluvil s Havířovem.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Martin Adamský po deseti letech opouští Třinec.

Článek

Pro Havířov je to opravdu mimořádný přestup, na svých stránkách ho dokonce označuje jako ten největší v novodobé historii klubu. Zkušený forvard, jenž v extralize odehrál 932 zápasů s bilancí 412 kanadských bodů, je pro Slezany velkou rybou.

„Pro mě je angažmá v Havířově další krok v mojí bohaté kariéře. Do Havířova jsem přišel proto, abych týmu pomohl k lepším výsledkům a všem ukázal, co ve mně je," říká někdejší reprezentant, který havířovský dres už v minulosti oblékal, i když už je tomu dlouhých jednadvacet let.

Adamský, jenž v nejvyšší soutěži nastupoval i za Plzeň, je v krátké době už třetím kapitánem některého z extraligových klubů, kteří v letní pauze zamířili do Chance ligy. Před ním tak učinili z Vítkovic do Litoměřic Jan Výtisk a z Litvínova do Ústí nad Labem Michal Trávníček.

„Martin je kvalitní útočník, který má za sebou bohatou kariéru. Do týmu jsme potřebovali ostříleného hráče. Jeho příchod týmu přinese mnoho zkušeností z těžkých zápasů," slibuje si od nové posily havířovský kouč Jiří Režnar.

„Pro náš tým je to největší posila v novodobé historii klubu. Určitě bude příkladem pro další hráče, jako tomu bylo v extraligovém Třinci. Osobně věřím tomu, že na ledě ukáže to nejlepší, co v něm je, a bude svou hrou bavit diváky," věří havířovský manažer Pavel Zdráhal.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Adamský v dobách, kdy hrál za národní tým.

„Martin není poslední havířovskou posilou, pokračujeme v jednáních s dalšími hráči, jakmile budou jednání dotažena, tak budeme fanoušky bez prodlení informovat na našem webu," uzavírá Režnar.

Reklama

Související témata: