Hlavní obsah

Klapne Sparta, opráší spojení s Třincem, nebo zůstane věrný? Bookmakeři mají o Jágrovi jasno

Praha

Bude pokračovat v kariéře? A pokud ano, zůstane věrný svému Kladnu, jehož je majitelem, přestože Rytíři už nemají extraligovou příslušnost? Anebo má osmačtyřicetiletý hokejový útočník Jaromír Jágr ambicióznější plány a bude dál působit v tuzemské nejvyšší soutěži? Třeba ve Spartě, o jejímž zájmu o nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL se v poslední době mluví? Sázkové kanceláře vypsaly ohledně Jágrova prvního startu v nadcházející sezoně řadu příležitostí...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Začne Jaromír Jágr i příští sezonu v dresu Kladna, přestože už není extraligové?

Článek

Vymění extraligové stadiony, které v uplynulém ročníku, když byl na ledě, většinou praskaly ve švech, za ty prvoligové v Kadani, Vrchlabí nebo Kolíně? Bookmakeři jsou přesvědčení, že Jágr své Rytíře ve štychu nenechá a sezonu začne na zimáku ve svém Kladně (v kursu 1,4:1).

„Jakkoliv průběh i konec uplynulého ročníku musel pro legendárního útočníka představovat nesmírně hořkou pilulku, všichni věříme, že Jágr znovu najde motivaci a bude v kariéře pokračovat," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kde odehraje Jaromír Jágr 1. soutěžní utkání sezony 2020/21?
v 1. české lize1.40
v české extralize3.00
ve slovenské extralize50.00
v NHL150.00
v KHL150.00
za Kladno1.40
za Spartu Praha8.00
za Třinec13.00
za Hradec Králové25.00
za Kometu Brno25.00
za Liberec25.00
za Litvínov50.00
za Pittsburgh200.00
za Poprad100.00
žádné neodehraje5.00
Zdroj: Fortuna

Zcela nereálná však není ani Jágrova účast v extralize. Pokud by měl ambice třeba ještě zabojovat o titul v extralize (3:1), o nabídky by nouzi patrně neměl. Zájem o Jágrovy služby pro své domácí zápasy má mít Sparta (8:1). Nebo snad vyjde Třinec (13:1), v němž měl olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný mistr světa vyřízené střídavé starty v sezoně 2017/18, nakonec ale kvůli zdravotním problémům dres Ocelářů neoblékl?

„Jsou to sice spekulace, ale případný zájem ze strany Sparty či Třince naprosto chápu. Jaromír v týmu je vedle nezpochybnitelného sportovního přínosu rovněž snem každého marketéra a šéfa ticketingu. Pokud bude mít formu a podrží ho zdraví, umím si představit, že si někde střihne nějaký ten střídavý start, v sezoně s přímým postupem ale bude určitě jeho prioritou návrat Rytířů mezi elitu," míní Hanák.

Zajímavé by nepochybně bylo Jágrovo angažmá v Brně (25:1), kde by se znovu potkal s Tomášem Plekancem. Že pak slavná 68 žádný soutěžní zápas v příští sezoně neodehraje, má kurs 5:1. Štace v NHL či KHL už podle bookmakerů není na pořadu dne (150:1).

Reklama

Související témata: