Hlavní obsah

Trenérem Jágrova Kladna zůstává Čermák, nový asistentem se stal Burger

Praha

Hokejisty Kladna, kteří sestoupili po roce v extralize zpět do první ligy, povede i ve třetí sezoně za sebou jako hlavní trenér David Čermák. Nově bude po jeho boku jako asistent Jiří Burger. Nahradil Jindřicha Lidického, jenž bude působit u juniorského týmu Rytířů. Další asistent Jan Kregl, který zároveň pracuje v klubu majitele Jaromíra Jágra jako generální manažer mládeže, také u mužstva pokračuje.

Foto: Sport.cz

David Čermák bude nadále trenérem Kladna

Článek

Devětačtyřicetiletý Čermák, který byl zároveň sportovním manažerem, dovedl Kladno k návratu do nejvyšší soutěže loni po pěti letech. V uplynulé sezoně Rytíři bojovali o záchranu až do posledního kola, ale nakonec po porážce v Litvínově 2:6 sestoupili.

O šest let mladší Burger byl v uplynulé sezoně trenérem kladenského dorostu a 7. třídy Rytířů. "Po konci hráčské kariéry jsem chtěl u hokeje zůstat a byl jsem rád, že jsem mohl hned po kariéře nastoupit ke kladenským osmákům, které jsem trénoval společně s Radkem Gardoněm. Trénovat mládež mě bavilo a naplňovalo. Vůbec jsem nečekal, že tak brzy dostanu nabídku od některého ze seniorských mužstev, abych je začal trénovat," řekl klubovému webu Burger.

Kladenský odchovanec hrál v mateřském klubu do roku 2000, potom se vrátil až po 16 letech na sezonu 2016/17 a byl kapitánem týmu. Mezitím hrál bývalý centr za Blues Espoo, Vsetín a Vítkovice. K prvnímu týmu Kladna se vrací v nové roli.

"Byl jsem překvapený, že tato nabídka přišla, ale jsem za ni moc rád. Má role bude o tom, abych předal své zkušenosti mladým klukům, kterých je teď v A-týmu hodně. S týmem jsem už pár týdnů a musím říci, že v kabině panuje velmi dobrá atmosféra. Kluci hodně makají a trenér má z jejich přístupu dobrý pocit. I proto se mezi nimi cítím komfortně, a dokonce si myslím, že jsem díky nim omládl," dodal Burger.

Reklama

Související témata: