Hlavní obsah

Kladno hlásí historickou posilu. První ligu bude hrát za Rytíře Američan

Praha

Hokejové Kladno posiluje před novou sezonou. Tentokrát Rytíři sáhli až do zámoří, poprvé bude za tento klub hrát Američan. Do týmu Jaromíra Jágra přichází šestadvacetiletý obránce a rodák ze Spokane Zach Frye. A to není vše. Na zkoušce uspěli a do sezony v kladenském dresu vkročí také Ondřej Mikliš a Vsevolod Sorokin.

Foto: rytirikladno.cz

Do Kladna přichází americký hokejový obránce Zach Frye.

Článek

„Zach má stejného agenta jako Brady Austin a s ním jsme o jeho angažmá jednali. Viděli jsme Zachovu hru na videích a líbil se nám. V současné době, kdy je po celém světě nelehká situace, bylo akorát složitější vyřešit cestu Zacha z Ameriky do Evropy, ale v blízké době se už k týmu připojí,“ uvedl pro web rytirikladno.cz sportovní manažer klubu David Čermák.

Frye se stane prvním hráčem z USA, který si zahraje za Kladno ligové utkání, zároveň to bude pro amerického obránce premiérové angažmá v Evropě. V létě 2017 se pokoušel o smlouvu v Kladně Hakon Nilsen, ale z jeho angažmá nakonec sešlo.

Uplynulé dvě sezony Frye působil v ECHL, naposledy v týmu Kalamazoo Wings, zároveň má zkušenosti z American Hockey League, kde oblékal dres farmářského týmu San Jose Sharks. Do roku 2018 působil v univerzitní NCAA.

Do roku 2007 se cizinci v kladenské sestavě objevovali spíše sporadicky. Vůbec prvním v klubu byl v sezoně 1993/94 Japonec Hiroyuki Murakami.

Před přípravnými zápasy se k týmu připojili Ondřej Mikliš a Vsevolod Sorokin. Oba beci při zkoušce zaujali a vysloužili si smlouvu. „V zápasech se nám líbili, a tak jsme se rozhodli, že je podepíšeme,“ uvedl Čermák.

Reklama

Související témata: