Hlavní obsah

Zatím jen plníme povinnost, říká chomutovský Kašpárek po postupu do semifinále

CHOMUTOV

Hokejisté Chomutova mají už jistý postup do semifinále prvoligového play-off. „Myslím, že to byla naše povinnost, takže nějaké jásání není na místě. V našich myslích neexistovalo ani procento pochybností, že by se nám tenhle krok nepovedl,“ říká chomutovský trenér Milan Kašpárek po vítězné čtvrtfinálové sérii s Hradcem Králové, kterou Severočeši vyhráli 4:1 na zápasy.

Foto: Josef Pešout, Právo

Chomutovský trenér Milan Kašpárek.

Článek

„Opravdu jsme udělali jen dílčí posun, vyhráli jednu bitvičku. Pokud chceme vyhrát celou válku, musíme být i nadále koncentrovaní,“ uvažuje kouč favorita. Proti Východočechům se prezentoval Chomutov v silné sestavě.

„Naše složení má v současné etapě sezóny extraligové parametry. Ale i prvoligová soutěž se zkvalitnila tím způsobem, že i některé celky extraligy, kdyby letos působily v první lize, by to neměly jednoduché. Absence některých hráčů vyplynuly nejen ze zranění, ale i z toho, že si držíme v kádru více než čtyři pětky, abychom mohli točit dostatek hráčů. V sobotu nehráli Bombic, Pulpán, Mudroch, Horna, Kůs i Hřebejk. Radulay se nevešel na soupisku a současně vypomáhá druholigovému Klášterci nad Ohří,“ vysvětluje Kašpárek.

Kdo je brankářskou jedničkou? „Nechtěl bych to stavět podle pořadí. Trojice je tak vyrovnaná, že může chytat kdokoliv z tria Hylák, Hanuljak, Jarina,“ nechce být kouč konkrétní. Podle něj je Chomutov schopný ještě lepších výkonů, než ve čtvrtfinále. „Největším soupeřem jsme sami sobě,“ tvrdí trenér.

Kraft postup nepřeceňuje

Útočník Milan Kraft postup do čtvrtfinále nepřeceňuje. „Některé zápasy s Hradcem byly docela vyrovnané, neměli jsme to lehké. Jsme rádi, že náš stadión je zatím v play-off nedobytnou tvrzí. A z toho chceme těžit i nadále. Budeme se připravovat na semifinále. Výhodou je, ž fungujeme jako tým,“ přemítá zkušený forvard.

Slovenský obránce Tomáš Slovák se po svém příchodu z ruského Jekatěrinburgu zabydlel v chomutovské sestavě. „Těžko mohu porovnávat Kontinentální hokejovou ligu s českou první ligou. To jsou rozdílné soutěže. Play-off je i pro diváky samozřejmě lepší, než základní část. Máme skvělé fanoušky a věříme v jejich podporu,“ líčí Slovák, který se v ruském klubu potkal i s českým obráncem Angelem Krstevem. „Spolu jsme dobře vycházeli a Krstev teď fandí nejen mně, ale i Chomutovu. Kvůli operaci mu nevyšlo na konci sezóny angažmá ve Finsku. Je proto v Česku a chodí i na naše zápasy, jelikož kdysi za Chomutov také hrával,“ dodává chomutovský bek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.