Hlavní obsah

Z debaklu v Ústí vyvodím důsledky, tvrdí trenér Mostu Kašťák

Plnou hlavu starostí má před startem nového ročníku první ligy trenér hokejistů Mostu Kamil Kašťák. Celek nováčka soutěže schytal v přípravném duelu debakl 1:9 na ledě Ústí nad Labem. „Chci věřit, že to byl jen výjimečný výpadek. Musíme se z něho ale poučit,“ říká v kouč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejový trenér Kamil Kašťák

Článek

Máte vysvětlení pro propadák v Ústí?

Vypadali jsme hrozně. Hráči zápas odklouzali, dostali jsme devět gólů a myslím si, že to byl jasně nepovedený zápas. A vyvodím z toho důsledky. To se nedá trpět, abychom na ledě byli jako žáci. Obrana špatná, chyby od útočníků, a tak bych mohl pokračovat.

Jeden nezvládnutý přípravný zápas ale snad není věrným obrazem týmu. Jaké si dáváte cíle?

Po tom selhání v Ústí nevím, jak se k těm plánům postavit. Předešlá utkání jsme sehráli celkem slušně, takže se snad dá na něčem stavět, abychom nebyli úplně dole. Chceme se dostat do play-off a určitě se vyhnout baráži o udržení.

Došlo k velké obměně kádru?

Některé posty se měnily. Ale prioritní musí být hokejové vlastnosti jako disciplína, bojovnost, obětavost bez ohledu na aktuální složení mužstva.

Jak vypadá spolupráce s Litvínovem?

Momentálně s ním nespolupracujeme, protože dávají hráče do Litoměřic. Uvidíme, jak to bude v sezóně.

Ale využíváte hráče z pražské Slavie. Co na jejich adresu?

Zatím je předčasné něco hodnotit. Nastupují za nás kluci ze slávistické juniorky, kteří to zkoušeli i ve slávistickém áčku.

Reklama

Související témata: