Hlavní obsah

Skandál v Benátkách. Duda byl vykázán ze stadionu, z tribuny urazil Vampolu

Praha/Benátky nad Jizerou
Aktualizováno

Radek Duda, hokej není nuda. Tohle vousaté rčení platí i poté, co hokejový čert ukončil aktivní kariéru. Jednačtyřicetiletý Duda působí jako člen realizačního týmu Liberce a v sobotu se vydal na hokej do Benátek nad Jizerou, které jsou farmou Bílých Tygrů. Během duelu se Slavií však nedokázal udržet nervy na uzdě a z tribuny se zapojil do dění na ledě.

Foto: Sport.cz

Snímek z videopřenosu zápasu Benátky - Slavia. Radek Duda (na tribuně) ve slovní potyčce s Petrem Vampolou.

Článek

Na ledě v Benátkách to v závěru druhé třetiny zajiskřilo, když se do sebe pustili domácí Šír se slávistou Veberem. A zatímco rozhodčí měli plné ruce práce, aby oba kohouty zklidnili a dali dohromady tresty, atmosféra znovu zhoustla. Tentokrát se ale incident neodehrál čistě na ledě...

Do průběhu utkání se totiž vložil Duda, který sledoval zápas z tribuny. Podle informací hokej.cz si neodpustil osobní urážku nad adresu slávistického veterána Petra Vampoly, údajně měl 38letého ranit zmínkou o smrti blízké osoby. Že nešlo o slabý kalibr, bylo jasné z Vampolovy reakce, který neměl daleko k tomu, aby si šel přes mantinel vyřizovat účty.

"Šlo o hodně osobní věci... Nechci to vůbec komentovat, nezlobte se, nemám na to co říct. Díky za pochopení," napsal Vampola v sms na dotaz Sport.cz, co bylo příčinou ostré verbální šarvátky.

Incident nakonec skončil trestem pro Vampolu do konce utkání za nesportovní chování a Duda byl vykázán ze stadionu. Slávisté ve zbytku duelu udrželi vedení a odvezli si tři body za výhru 4:3.

Reklama