Hlavní obsah

Hokejisté Ústí mohou vyrovnat klubový rekord

ÚSTÍ NAD LABEM

Už jen jediné vítězství chybí ústeckým hokejistům k vyrovnání klubového rekordu v počtu vyhraných soutěžních zápasů v řadě. Proti Kadani (5:1) si připsali jedenáctou „čárku“ a už v pondělí se mohou dotáhnout na dosavadní maximum. Tím bylo dvanáct skalpů soupeřů po sobě v loňském play-off a na začátku baráže. „Je příjemné, že se nám daří stejně jako loni a věřím, že nám forma ještě chvíli vydrží,“ glosuje úspěšné tažení trenér Petr Rosol.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gólová radost hokejistů Ústí nad Labem.

Článek

„Proti Kadani nás nastartoval první gól po dvaceti vteřinách. A zápas jsme zvládli i z hlediska obranné hry,“ konstatoval ústecký kouč. „Pochválil jsem i gólmana Zdeňka Orcta, který tým podržel. Navázal na výkon Pavla Francouze, jenž předtím uhájil čisté konto v Jihlavě,“ uvedl Rosol.

„Trošku mě mrzí, že jsem jednou inkasoval. Ale bylo to skoro až v závěru, kdy se už nic nemohlo změnit na našem vítězství. Máme fazónu a jen si přejeme, aby případný útlum trval jen krátce. Ještě jsem neviděl mančaft, který by prošel celou sezónou úplně suverénním způsobem,“ uvažoval Zdeněk Orct.

Hodně obletovaným ústeckým hráčem jen útočník Jan Alinč. „Třináctibodový náskok v čele tabulky je výborný včetně nálady v kabině. Každý zápas chceme odehrát naplno, prostě super. Ale do konce sezóny zbývá dlouhá doba,“ pravil nejproduktivnější hráč lídra tabulky, který má souhlas ke střídavému startu za Slavii v extralize!

„Nevím, jak se domluví manažeři, nechci předbíhat. Na Slavii bych měl už v neděli trénovat, pak se dozvím víc,“ uvedl Alinč. „Ve Slavii jsem už kdysi hrál a bylo by hezké, kdybych za ní znovu nastoupil už v pondělí proti Liberci. Potkat se na ledě s Petrem Nedvědem, to by byl zážitek. Moje zdravotní kondice je odpovídající stáří, na svůj věk se cítím dobře,“ poznamenal Alinč, který za pár měsíců oslaví 40. narozeniny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články