Hlavní obsah

Tak velký náskok jsem nečekal, říká manažer Kysela k ústeckému tažení

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejová spokojenost panuje v Ústí nad Labem. Zdejší tým neohroženě prochází první ligou. Střádá jedno vítězství za druhým a má skvěle nakročeno k prvenství po základní části soutěže. „Zatím nám všechno vychází,“ kvituje spanilou jízdu Ústeckých Lvů generální manažer klubu Robert Kysela.

Foto: Josef Pešout, Právo

Generální manažer hokejistů Ústí nad Labem Robert Kysela

Článek

Ústečtí hokejisté vyhráli první polovinu základní části první ligy s náskokem třinácti bodů. Čekali jste to?

Určitě ne. To mohu říci na rovinu. Vždyť v soutěži jsou čtyři kvalitní mužstva, kam počítám kromě nás ještě Chomutov, Olomouc a Jihlavu. Nám se povedlo jim bodově odskočit, i když se dalo předpokládat, že boj na špici bude vyrovnanější.

Kde spatřujete hlavní sílu mužstva?

Tým si takříkajíc sednul. Opíráme se o výborné výkony brankářů Orcta a Francouze, dobře hrají i obránci a jsme nejlepší i v produktivitě. V podstatě vedeme všechny týmové statistiky. Zúročujeme přípravu, ale svůj díl jistě má i štěstí. Pár zápasů jsme vyhráli i díky náhodě. Ale musím říci, že se nám vyhýbala zranění klíčových hráčů, což je také důležité.

Tým zdobí i aktuální série třinácti vítězství v řadě...

Je to klubový rekord, který se pokusíme ještě navýšit, protože nyní hrajeme opět dvakrát doma. Už teď máme vynikající skóre. Ale věřím, že kluci neztratí motivaci ani do dalšího průběhu soutěže.

Počítáte s návraty hokejistů, které jste zapůjčili do jiných klubů?

Jen připomínám, že Hanzl je v Litvínově, Petr Hořava v Třinci, Alinč ve Slavii, Čurilla ve Zvolenu. Havlíček se mihl v Plzni a po hostování v Mostě je nově v Třebíči. Další vypomáhají v Litoměřicích. Jsme rádi, že pravidelně nastupují a postupně se je budeme snažit zařadit zpátky do Ústí. Navíc Kamil Černý se zotavuje po zranění. Prostě máme kam sáhnout.

Co nové posily?

Měli jsme zájem o hráče Slavie, budu ještě jednat s jejím trenérem Vláďou Růžičkou. Naši fanoušci by si přáli, abychom přivedli Micku, ale není jednoduché získat hotového extraligového hráče do první ligy.

Jak to vypadá s brankářem Salfickým?

V létě jsme ho pustili do prvoligových Litoměřic, odkud si ho vytáhly Karlovy Vary do extraligy. Pokud by se nám zranili Orct s Francouzem, nebo by vypadli dramaticky z formy, zkusili bychom přivést brankáře. A pak by byl „Salfa“ v našich úvahách první na řadě.

Cítíte se jako největší favorit soutěže?

Bylo by pěkné, kdyby se nám podařilo udržet si náskok v současných dimenzích. Liga se ale rozhoduje někdy v březnu nebo až v dubnu.

Reklama