Hlavní obsah

Chomutovského kouče Sýkoru potěšilo šest gólů do ústecké sítě

CHOMUTOV

Už „jen“ na šest bodů stáhli hokejisté Chomutova ztrátu na vedoucí Ústí nad Labem v tabulce první hokejové ligy. Přitom ještě nedávno byl odstup mezi těmito dvěma celky mnohem větší. Chomutovští ale uspěli ve středečním severočeském derby na domácím ledě a naznačili svoje možnosti.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Václav Sýkora

Článek

„Bylo to dramatické utkání s velkým nábojem. Obě mužstva se na něj dobře připravila. Padlo hodně gólů, což je zajímavé i pro diváky. Skóre se často měnilo a přetáčelo, takže šlo o atraktivní duel. Přesto, že jsme vyhráli 6:4, musím říci, že jsme nepodali úplně optimální výkon,“ hodnotil chomutovský trenér Václav Sýkora.

Ale přiznal, že ho těší střelecká efektivita. „Dali jsme pět gólů ústeckým brankářům a ještě jeden do prázdné branky. To je výborná produktivita proti kvalitnímu soupeři, který inkasuje minimálně,“ pokýval hlavou kouč.

Dva góly Chomutova vstřelil Jaroslav Hafenrichter, který půl minuty před koncem třetí třetiny vsítil i rozhodující branku. Cítí se jako hrdina? „Určitě ne. Je to práce celého mužstva, ale uznávám, že to byl dosud můj nejlepší zápas,“ usmál se mladý útočník.

Čím to, že se Chomutovu proti Ústí letos daří? „Paradoxně nám vyhovuje, když soupeř chce hrát hokej. Jiná mužstva sem přijedou jen bránit. Pokud vím, tak jsme v zápasech s Ústím získali už sedm bodů z devíti možných,“ připomněl Hafenrichter. „Mám respekt ke všem spoluhráčům, kteří něco dokázali. Vážím si toho, že mohu hrát vedle Davida Hrušky, Milana Krafta, Milana Procházky,“ svěřil se ještě nadějný útočník.

Lapšanský ze Sparty je přínosem

Vítanou posilou Chomutova je útočník Adam Lapšanský, který do týmu přišel před necelým týdnem. „Zápas s Ústím měl extraligové tempo,“ prohlásil slovenský forvard, jenž momentálně hostuje v Chomutově z pražské Sparty. A v chomutovském dresu se blýskl tím, že vstřelil gól přímo z buly. „Občas jsem to viděl u starších spoluhráčů a zkusil jsem to také,“ glosoval svou trefu do ústecké sítě.

Za Spartu, kam přestoupil v létě z Popradu, odehrál na začátku sezóny patnáct zápasů v extralize. „Před měsícem jsem se ale v Liberci zranil, dlouho jsem poté netrénoval. A Sparta se rozhodla, že mě pustí na rozehrání do Chomutova. Jsem tady na nějakou dobu a uvidíme, co bude dál. Sleduji samozřejmě dění ve Spartě, jsem pořád jejím hráčem. A jsem rád, že vedeme tabulku extraligy. Klobouk dolů před trenérem Jandačem,“ líčil Lapšanský.

Reklama

Související témata: