Hlavní obsah

Věděli jsme, že pořád nemůže být pohoda, glosuje kouč Rosol menší útlum Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

„Mužstvo zkrátka nefunguje tak jak by mělo.“ Přesně těmito slovy zhodnotil trenér ústeckých hokejistů Petr Rosol současné účinkování lídra první hokejové ligy. Příčin toho, proč to týmu momentálně nešlape, je více.

Článek

„Přišla na nás menší krize. Ale věděli jsme, že pohoda nemůže být pořád taková jako před třemi týdny nebo před měsícem. Máme v kádru nové hráče, kteří nejsou s mužstvem ještě tolik sehraní. Přitom naše hra je založena na kompaktnosti,“ uvažoval kouč.

Vedení klubu uvolnilo několik ústeckých opor na střídavé starty do extraligy. Je to z finančních důvodů? „Asi ano, ale nebudu se k tomu vyjadřovat. Snad se dáme dohromady, ale nevíme, kdy se vrátí útočníci Alinč ze Slavie a Hanzl z Litvínova. To jsou elementy, kolem nichž se staví útočné formace,“ uvedl Rosol.

Za Ústí v posledních kolech nastoupili obránci Voráček z Vítkovic, Husák ze Sparty, útočník M. Čermák ze Slavie, Laš se vrátil z Třebíče a místo v brance zaujal Falter ze Sparty!

Kuriozitou je totiž souběžná absence obou brankářů Orcta a Francouze! „Jsou zranění. Mají stejné potíže s koleny. Jak u nás bude dlouho Falter, netuším. Záleží na tom, jak nám ho tady nechá Sparta,“ řekl trenér.

„Jsme zvyklí hrát se třinácti útočníky a osmi beky. Jenže máme jen jedenáct útočníků a sedm obránců. Co ti ostatní z našeho kádru? Buď jsou zranění, nebo hrají někde jinde. Musíme to do vánoční přestávky nějak překousnout. Pořád si ale držíme šestibodový náskok. Kdyby mi někdo před sezónou řekl, že 12. prosince povedeme o šest bodů, tak bych to bral,“ přece jen se usmál Rosol.

Šagát si zahrál za Pardubice

Zajímavou zkušenost učinil ústecký útočník Martin Šagát. Stihl odehrát tři zápasy za dva týmy ve dvou soutěžích během tří dní. V sobotu bojoval za Ústí proti Šumperku, v neděli za extraligové Pardubice ve Zlíně a v pondělí znovu za Ústí proti Mostu.

„Sportovní manažer Ústí pan Šindel se mě zeptal, jestli bych nechtěl vypomoci Pardubicím. V neděli ráno jsem jel na sraz pardubického týmu a okamžitě jsem cestoval s výpravou do Zlína. Vyhráli jsme 6:2. Poznal jsem, že Pardubičtí mají velkou formu, i když je zlobí marodka. Vždyť během dvou kol nastříleli čtrnáct gólů. Východočeši si mě vyžádali asi kvůli tomu, že jejich hráč Nahodil chvíli působil právě v Ústí,“ líčil útočník.

Pardubice nyní čeká finálový turnaj European Trophy. „Nejsem jejich kmenovým hráčem, takže tam startovat nemohu. A jestli se znovu objevím v extralize, závisí na případné dohodě manažerů,“ dodal Šagát.

Reklama