Hlavní obsah

Chci se v Ústí rozehrát a pak pomoci Spartě, říká Sacha Treille

ÚSTÍ NAD LABEM

Francouzský hokejový útočník Sacha Treille je posilou prvoligového celku Slovanu Ústí nad Labem, kde nově hostuje z pražské Sparty. Za ni na podzim odehrál pouze dva zápasy v extralize, protože se stále zotavuje ze zranění. A věří, že působení v severočeském klubu mu pomůže k nabrání potřebné formy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

S hokejisty Ústí nad Labem hraje sparťanský útočník Sacha Treille.

Článek

„V posledním zápase European Trophy proti Českým Budějovicím těsně před startem extraligy jsem si přivodil zranění přitahovače. Návrat jsem uspěchal a kvůli obnovení potíží jsem musel znovu přestat. Zatím se necítím, jak bych si představoval. Nejsem v takové pohodě jako na konci minulé sezóny při mistrovství světa v Bratislavě, kde se mi v dresu francouzské reprezentace celkem dařilo,“ svěřil se Treille.

Jak bere svou výpomoc v Ústí? „Jsem rád za možnost rozehrát se ve špičkovém týmu druhé nejvyšší soutěže. Byla to seriózní nabídka. Vím, že mě čeká hodně úsilí a chci týmu pomoci. Přál bych si, abych si svými výkony v Ústí řekl znovu o nominaci do sestavy Sparty,“ vykládal důrazný útočník.

Do Ústí dojíždí z Prahy

V čem je rozdíl mezi vedoucím týmem extraligy, což je Sparta, a lídrem první ligy? „V obou soutěžích se musí hodně pracovat, když chcete být na špici. O Ústí jsem toho až do těchto dní nic neslyšel, ale zvykám si na nové hokejové prostředí. Momentálně dojíždím z Prahy s některými ústeckými spoluhráči. Není to daleko,“ pokýval hlavou.

Ústecký trenér Petr Rosol na adresu nové posily řekl: „Letos se Treille teprve dostává do tempa, ale myslím, že jeho předností je dobrá střela a mohl by být pro nás přínosem.“

Na středeční zápas Ústí s Litoměřicemi a hlavně na vystoupení Sachy Treilleho se přijeli podívat i jeho spoluhráči z pražské Sparty - bratr Yorick Treille, americký obránce Troy Milam a americký útočník Alex Foster. „Je tu skvělý stadión. Nevěděl jsem, co od zápasu očekávat. Sachovi moc fandíme a rádi jsme ho přijeli podpořit,“ nechal se slyšet Troy Milam.

Sachu Treilleho v Ústí doprovázel také hokejový manažer Daniel Kysela, někdejší obránce Vítkovic a znalec francouzštiny.

Reklama