Hlavní obsah

Gól v závěru? Jen jsem do toho plácl, líčí Fronk. Radost ale záhy přebil smutek

Jihlava

Nejprve zářil štěstím, aby o pár desítek minut později zalilo jeho tvář zklamání. Jihlavský útočník Jiří Fronk v samém závěru základní hrací doby poslal duel s Kladnem do prodloužení, které brzy ukončil hostující Adam Kubík. Rytíři srovnali ve finále play off první ligy s Duklou krok.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost jihlavských hokejistů z vyrovnávacího gólu proti Kladnu.

Článek
Fotogalerie

„Jeli dva na jednoho, přišla střela pod víko, ale nevím, co se přesně na ledě stalo. Přišel jsem zrovna na střídačku," komentoval rozhodující Kubíkův zásah Fronk, jenž se stal smutným jihlavským hrdinou. „Šli jsme do prodloužení s odhodláním vyhrát, bohužel se to nepovedlo. Musíme jít dál," burcoval po porážce 1:2.

Skóroval potřetí v letošním play off Chance ligy a vůbec poprvé v této sérii, jenže gól Jihlavským k vytouženému třetímu bodu, jenž by je po třech letech přiblížil návratu do extraligy, nepomohl. „Puk se objevil přede mnou v brankovišti, viděl jsem půlku prázdné brány, plácl jsem do toho a dal gól," líčil moment v čase 59:45.

V zápase vládli oba brankáři. Návod na výtečného Žukova našel až zkraje třetí části při přesilovce Jágr. Dukle se naskytla možnost na vyrovnání v 70 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. Puky svištěly na bránu, jenže Košarišťan čistý štít uhájil. Početní výhody ale domácím celkově v zápase nevycházely stejně jako v předešlých třech utkáních, kdy  neproměnili ani jedinou. „Půlku sezony jsme v nich excelovali, teď to bohužel nejde. Musíme na nich pracovat, zkusit třeba něco změnit. Těžko říct konkrétní věc, proč nejdou. Třeba v dvojnásobné přesilovce střely byly. Někdy to tam spadne, jindy zkrátka ne," prohlásil Fronk.

Ve finále zatím není domácí prostředí výhodou, 27letý forvard si přeje, aby tomu tak bylo i o víkendu. Pevně věří, že Jihlavským užší kluziště bude znovu sedět. „Jedeme teď do Kladna a jedeme si pro výhru. Musíme se ale vyvarovat zbytečných faulů," připomněl.

Reklama

Související témata: