Hlavní obsah

Hokejová Slavia v problémech. Hrozí jí, že od příští sezóny nebude hrát první ligu

Aktualizováno

Hokejové Slavii v krajním případě hrozí, že přijde o licenci pro účast v první lize pro příští sezónu. Pražský klub totiž šesti svým hráčům i přes nařízení výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) neuhradil říjnové výplaty. Dlužná částka má činit kolem 750 tisíc korun bez penále. Slavia má čas dát věci do pořádku do příštího pátku. Informoval o tom deník Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Slavie - ilustrační foto.

Článek

„V případě, že do 28. dubna Slavia hráčům dlužné peníze neuhradí, výkonný výbor ČSLH bude klub znovu řešit, včetně možného vyloučení ze soutěže," řekl Sport.cz svazový manažer Pavel Setikovský který má z pozice řídícího pracovníka na starosti první ligu.

Slavii se v říjnu nepodařilo sehnat sponzory, se kterými by se klub mohl pokusit zabojovat o návrat do extraligy, a tak sešívání během rozehrané sezóny pozměnili své sportovní cíle a vyhlásili „redukční dietu" spojenou s razantními úspornými opatřeními.

Samotní hráči následně formou protestu odmítli 8. října odcestovat k utkání WSM ligy do Prostějova. Místo nich zápas odehráli junioři, kteří v ten den nastoupili k duelu své kategorie v Jihlavě. Večer pak z Prostějova odjeli s debaklem 0:13.

Smírčí komise přiřkla hráčům nárok na odměnu

Během října pak na požádání klubu odešli brankář Alexandr Hylák, obránci Peter Hraško, Marek Drtina a útočníci Jaroslav Markovič, Henri Tuominen, Milan Mikulík, Tomáš Jiránek a Michal Dragoun.

Šesti z nich má Slavia dodnes dlužit říjnovou výplatu. Vedení sešívaných to však odmítalo a namísto toho podle informací Sportu požadovalo po každém z nich částku 2,015 miliónu korun za poškození dobrého jména klubu, že neabsolvovali zápas v Prostějově.

Smírčí komise však hráčům přiřkla nárok na měsíční odměnu, měli se jí dočkat do měsíce. Před týdnem se situací zabýval i výkonný výbor ČSLH a stanovil Slavii na uhrazení dlužné částky čtrnáctidenní lhůtu. Ta vyprší příští pátek.

Reklama

Související témata: