Hlavní obsah

Cestování bylo dost, rodina dostala přednost, tvrdí Nedorost o návratu z KHL na jih Čech

České Budějovice

Po sedmi letech strávených v Kontinentální hokejové lize se někdejší reprezentační útočník Václav Nedorost vrátil na tuzemská kluziště. Nikoliv ale do extraligy, ale „jen“ do druhé nejvyšší soutěže, kterou hraje za České Budějovice, kde hokejově vyrostl. „Cestování bylo dost, chci zůstat doma,“ svěřil se pětatřicetiletý forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Nedorost na archivním snímku.

Článek

V roce 2010 jste odešel z Liberce do KHL. Působil jste v Metallurgu Novokuzněck, Lvu Poprad, Donbassu Doněck a naposledy tři roky ve Slovanu Bratislava. Jak se ohlížíte za svým angažmá v zahraničí?

Bylo to pro mě dobré období. Škoda jen, že jsem šel do Ruska pozdě, až v osmadvaceti letech. Ideálně by se mi líbilo, kdybych tam zamířil už v pětadvaceti. Peníze jsou v tamní lize trošku jinde než v Česku. Měl jsem ale předtím zdravotní problémy s kolenem. Proto jsem rád, že jsem se udržel v KHL tak dlouho. Mám dobré vzpomínky hlavně na Slovan Bratislava.

O něm se ale traduje, že zápolí s finančními potížemi.

S penězi byly vždycky problémy, není to lehké. Ale snažili se vše urovnat a věřím, že to, co mi dluží, doplatí a bude to v pohodě. Na Slovanu mně imponovalo zázemí, fanoušci jsou skvělí, paráda.

Přesto jste se rozhodl k návratu do mateřských Českých Budějovic. Co vás k tomu vedlo?

Jsem rád za každý rok v KHL, ale usoudil jsem, že je čas vrátit se za rodinou. Čekáme třetího potomka a manželce bych nemohl udělat, že bych ji nechal doma samotnou. I když na mě nenaléhala, sám jsem poznal, že cestování po Rusku mě už trošku ubíjelo, a to byl taky impuls k návratu.

Evidoval jste nabídky z české extraligy?

Agentům jsem řekl, že se vracím domů. Kdybych uvažoval o tom, že chci jít do extraligy mimo Budějovice, tak jsem mohl zůstat v Bratislavě, kde jsem taky dostal nabídku na prodloužení. Prostě upřednostnil jsem rodinu.

Napadlo vás už před rokem, že nyní obléknete budějovický dres?

Víte, že ano. Návrat jsem plánoval a byl jsem v kontaktu s jihočeským klubem. Bavili jsme se o tom.

Přece jen - neláká vás ještě možnost vyzkoušet si zahraniční soutěž?

Když by přišel zájem na dvou nebo tříměsíční hostování, asi bych o tom přemýšlel. Jestli k tomu dojde, nemám tušení. Ale pokud bych hrál tak jako v prvním kole WSM ligy v Litoměřicích, tak to nenastane nikdy (úsměv).

Uvedl jste se ale gólem a asistencí v zápase, který jste vyhráli 5:2.

Můj výkon ale nebyl dobrý (úsměv).

Po dvou kolech mají Budějovice na svém kontě dvě vítězství.

Jsme rádi, že jsme porazili i pražskou Slavii. Ale není to snadná soutěž, všichni umí bruslit a nikdo si nemůže být ničím jistý.

Reklama

Související témata: