Hlavní obsah

Hadamczik uzavřel nominaci na MS juniorů

GRAND FORKS

Sedm hokejistů musel před začátkem mistrovství světa hráčů do 20 let vyřadit kouč juniorské reprezentace Alois Hadamczik. Kádr získal konečnou podobu po úterním přípravném utkání s Německem, z třicetičlenného výběru vypadli před startem turnaje obránci Jakub Šulc, Jakub Kindl, Petr Hořava a útočníci Radek Smoleňák, Jan Steber, Karel Hromas a Zdeněk Bahenský.

Článek

Ve výběru tak zůstalo deset hráčů působících v českých klubech a třináct krajánků ze zámořských juniorských soutěží. Už podruhé prožil zklamání kladenský Hořava, který vypadl z širšího kádru i loni před šampionátem ve Finsku.

Tam si naopak zahrál Hromas, který letos konečnou selekcí také neprošel. Z týmu, který v Helsinkách skončil čtvrtý, jsou v nominaci i letos brankář Marek Schwarz, obránce Ladislav Šmíd a útočníci Rostislav Olesz s Lukášem Kašparem.

Kapitánem týmu byl jmenován krajánek z Halifaxu z juniorské QMJHL Petr Vrána, jeho asistenty jsou sparťan Olesz a Šmíd z Liberce. "Bylo to pro mě celkem překvapení, když jsem se to od trenérů dozvěděl. Ale beru to samozřejmě jako velkou poctu," řekl pro hokej.cz Vrána.

S týmem jsou tři brankáři, na soupisce však mohou být jen dva. "Dva budou zapsáni na soupisku 25. prosince, třetí zůstane náhradníkem. O tom, kdo jím bude, rozhodneme později," dodal asistent trenéra Mojmír Trličík. Předpokládanou jedničkou však je Schwarz.

Obětavost základem výběru

Hadamczik chce zaútočit na medaili s mužstvem, které se má prezentovat týmovým výkonem a obětavostí. "V některých případech jsme měli (o nominaci) jasno, jinde to bylo skutečně vyrovnané. To jsme pak přihlíželi k tomu, jak konkrétní hráč pracuje pro tým, co je ochoten obětovat pro společný úspěch. Přihlíželi jsme třeba i k tomu, kdo je s námi delší dobu, koho známe víc," doplnil kouč. Nedbal prý na to, kdo hrál loni.

České juniory čeká ještě ve čtvrtek od 19:00 amerického času (2:00 SEČ) generálka proti Slovensku a v sobotu vstoupí do turnaje proti Bělorusku. Hořavu se slávistou Šulcem naopak čeká ještě ve středu přes Minneapolis cesta domů, pětice Kindl, Smoleňák, Steber, Hromas a Bahenský se vrátí do zámořských týmů.

Konečná nominace na MS
Brankáři
Marek Schwarz (Vancouver/WHL), Jakub Čech (Sault Ste. Marie/OHL), Vladislav Koutský (Pardubice)
Obránci
Ondřej Šmach (Znojmo), Ladislav Šmíd (Liberec), Martin Lojek (Brampton/OHL), Lukáš Bolf (Barrie/OHL), Martin Tůma (Sault Ste. Marie/OHL), Roman Polák (Kootenay/WHL), Michal Gulaši (Lethbridge/WHL)
Útočníci
Michal Borovanský, Roman Červenka (oba Slavia Praha), Milan Hluchý, Michael Frolík (oba Kladno), Rostislav Olesz (Sparta Praha), Michal Polák (Plzeň), Bedřich Köhler (Vítkovice), Petr Vrána (Halifax/QMJHL), Jakub Petružálek, Lukáš Kašpar (oba Ottawa/OHL), David Krejčí (Gatineau/QMJHL), Zbyněk Hrdel (Rimouski/QMJHL), Marek Kvapil (Saginaw/OHL)

Reklama

  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 35. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  1 : 1 Rakousko - Česko 1 : 1 18. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články