Hlavní obsah

V nominaci Ruska je šest hráčů vedoucí Kazaně

MOSKVA

Šestice hokejistů z mistrovské Kazaně se představí v dresu Ruska na Channel One Cupu, který se hraje v Moskvě od 14. do 17. prosince. Všichni zůstali v kádru kouče Vjačeslava Bykova i poté, co zúžil širší nominaci o sedm jmen na konečný dvaadvacetičlenný výběr.

Foto: Aleš Suchánek

Ilustrační foto

Článek

Z vedoucího týmu superligy se tak v nové hale na Chodynském poli, kde se bude hrát na přelomu dubna a května nadcházejícího roku mistrovství světa, přestaví gólman Alexandr Jeremenko, beci Ilja Nikulin, Vitalij Proškin a útočné trio Sergej Zinovjev, Alexej Morozov a Danis Zaripov.

Z širšího kádru se do konečného výběru nevešli gólman Dmitrij Jačanov z Křídel Sovětů, obránci Denis Grebeškov z Jaroslavle, Dmitrij Bykov s forvardem Albertem Leščevem z Chimiku Moskevská oblast a další útočníci Anton Kurjanov z Omsku, Timofej Šiškanov z Podolsku a Alexej Simakov z CSKA Moskva.

Rusové vstoupí do turnaje ve čtvrtek v 18:00 SEČ proti Švédsku. O dva dny později změří v 12:00 síly s Finskem a v neděli je čeká ve stejný čas duel s Českou republikou.

Nominace Ruska na Channel One Cup:
Brankáři: Alexandr Jeremenko (Kazaň), Vasilij Košečkin (Togliatti),
obránci: Ilja Nikulin, Vitalij Proškin (oba Kazaň), Alexej Jemelin, Maxim Kondratěv (oba Togliatti), Vitalij Aťušov, Jevgenij Varlamov (oba Magnitogorsk), Kirill Kolcov (Omsk), Andrej Kutějkin (Ufa),
útočníci: Sergej Zinovjev, Alexej Morozov, Danis Zaripov (všichni Kazaň), Vladimir Antipov, Igor Volkov (oba Ufa), Pjotr Ščastlivyj (Chimik Moskevská oblast), Arťom Čubarov (Omsk), Alexandr Koroljuk (Víťaz Podolsk), Ivan Něprjajev (Jaroslavl), Nikolaj Kuljomin (Magnitogorsk), Alexandr Charitonov (Dynamo Moskva), Sergej Koňkov (Nižněkamsk).

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko