Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku povedou dočasně trenéři Čech a Antoník

Trenérská dvojice Zdeněk Čech, Mikuláš Antoník dočasně převezme českou hokejovou reprezentaci do dvaceti let. Realizačnímu týmu v čele s Miloslavem Hořavou skončila smlouva po nedávném mistrovstvím světa, na kterém obsadili čeští hráči páté místo.

Článek

Vedení Českého svazu ledního hokeje se poté rozhodlo, že na nadcházejícím turnaji pěti zemí, který se bude konat na Moravě, povede tým právě dvojice Čech - Antonín. Nový trenérský tým bude určen později.

"Budeme o tom mluvit na výkonném výboru svazu, který bude 4. února. Moje představa je, aby bylo jasno počátkem března," řekl internetovému serveru hokej.cz šéf reprezentační komise Vladimír Růžička, jenž výkonnému výboru navrhne jména kandidátů.

Vzhledem k tomu, že první přípravný turnaj ročníku 1989, jehož hráči budou tvořit jádro nové dvacítky, se uskuteční už v únoru, byli pověřeni vedením týmu zlínský Čech a Antoník z Karlových Varů. Zkušenější z uvedené dvojice je Čech, jenž v minulosti u mládežnických výběrů několik let působil. "Ročník 1989 velmi dobře znám, vedl jsem ho dva roky v šestnáctce a sedmnáctce," řekl Čech.

Reklama