Hlavní obsah

Kašpar dvěma góly prodloužil úspěšnou sérii Astany

Útočník Lukáš Kašpar prožil druhý dvougólový zápas v tomto ročníku Kontinentální hokejové ligy a rozhodl o vítězství Astany na ledě Spartaku Moskva 4:2. Totéž se podařilo Tomáši Netíkovi, jenž vstřelil obě branky při vítězství Popradu 2:0 nad Nižným Novgorodem.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Kašpar se raduje z branky.

Článek

Loňský mistr světa zvýšil v 29. minutě už na 3:0 svou sedmou trefou v sezoně, která byla nakonec vítězná. V poslední minutě pak korunoval výhru Barysu osmým letošním zásahem, který dal při power play domácích do prázdné branky.

Kazašský tým si připsal osmé vítězství z uplynulých deseti zápasů. Během této série za poslední měsíc nasbírala Astana 23 bodů a posunula se z posledního místa v Černyševově divizi na třetí příčku jen o čtyři body za druhý Omsk, oproti kterému má dva zápasy k dobru. Černé období prožívá naopak Spartak, který utrpěl pátou porážku v řadě.

Nováček soutěže Lev Poprad ukončil sérii pěti proher díky dvěma brankám Netíka, jenž má aktuálně výbornou střeleckou formu. Český útočník se trefil proti Nižnému Novgorodu v 18. minutě a poté šest sekund před třetí sirénou do prázdné branky a má z posledních čtyř duelů bilanci gól na zápas.

Nejhorší tým soutěže Jekatěrinburg zvítězil 3:2 po samostatných nájezdech na ledě Čerepovce, v jehož dresu byl jedním ze dvou neúspěšných exekutorů v rozstřelu Josef Straka. Domácí 65 sekund před sirénou odvrátili porážku v normální hrací době, po bezgólovém prodloužení však v nájezdech skórovali jen hráči Jekatěrinburgu.

Kontinentální hokejová liga:
Čerepovec - Jekatěrinburg 2:3 po sam. nájezdech, Spartak Moskva - Barys Astana 2:4 (za hosty Kašpar 2+0), Viťaz Čechov - Čeljabinsk 1:5, Lev Poprad - Nižnij Novgorod 2:0 (Netík 2+0).

Reklama