Hlavní obsah

U hokejistek USA tři týdny před obhajobou světového titulu skončil kouč

New York

Necelé tři týdny před startem mistrovství světa hokejistek skončil u týmu obhájkyň titulu z USA trenér Bob Corkum. Den před začátkem přípravného kempu na turnaj v Kanadě jej ve funkci nahradil dosavadní asistent Joel Johnson. Americká federace důvod Corkumova rozhodnutí neuvedla.

Foto: @usahockey, Twitter

Nový trenér hokejistek USA Joel Johnson.

Článek

Šampionát v kanadských městech Halifax a Truro začne 6. května a Američanky budou usilovat o šestý titul za sebou. Corkum tým převzal po olympijském triumfu v Pchjongčchangu 2018 a triumfoval s ním na předloňském MS ve Finsku, kde u toho byl i asistent Johnson. V minulém roce se turnaj kvůli koronaviru nekonal.

"Máme obrovské štěstí, že máme někoho takového, jako je Joel, že může zaskočit a vést náš tým na mistrovství světa," uvedla ředitelka americké reprezentace Katie Millionová.

Šampionátu se zúčastní také český tým, který bude obhajovat šesté místo. Svěřenkyně Tomáše Paciny budou ve výkonnostní skupině B bojovat v konkurenci Maďarska, Německa, Dánska a Japonska o tři postupová místa do čtvrtfinále. V něm doplní elitní pětici z áčka, do níž patří vedle USA ještě Kanada, Finsko, Rusko a Švýcarsko.

Reklama

Související témata: