Hlavní obsah

Šindel si medaile cení

MINSK/ OSTRAVA

Triumf obrovské vůle a odhodlání hráčů, tak označil zisk bronzu na juniorském MS v Bělorusku trenér českých hokejistů do osmnácti let Jaromír Šindel. I když je přesvědčen, že tým mohl přivézt i blýskavější medaili.

Článek

"Měli jsme i na zlato, vždyť kluci neuspěli jen smolně v semifinále proti USA, kdy v závěru přes zjevnou převahu neměli dost sil soupeře přetlačit a být důraznější v koncovce," hodnotil kouč a chválil tým za disciplinovaný výkon proti Kanadě v boji o třetí místo, které je podle něj cennou odměnou pro hráče.

"Všichni kluci na ledě dřeli do posledního zbytku sil. Mužstvo nám sice oslabily zdravotní problémy, které postupně vyřadily obránce Kindla a útočníky Mertla s Frolíkem, přesto ve všech sedmi zápasech prokázalo ohromné nasazení."

Hvězdou mužstva byl nejlepší brankář mistrovství Schwarz, který turnaj odchytal s průměrem 1,28 gólu na zápas. "Byl skvělý, ale my jsme od něj čekali, že dokáže tým podržet. Hodně mu pomohli i spoluhráči, celé mužstvo pracovalo velmi dobře v defenzívě," tvrdil Šindel.

Trenér si rovněž nemohl nevšimnout únavy Šmída či svého syna Jakuba: "Odehráli prakticky celou extraligovou sezónu mezi dospělými, k tomu pár startů za juniory a kompletní program reprezentací do 18 a 20 let. To je na mladé kluky enormní vytížení."

Reklama