Hlavní obsah

Aebischer bude chytat za Spartu na Spengler cupu

PRAHA

Hokejový tým Sparty Praha v úterý oznámil akvizici velkého jména. Její branku bude hájit švýcarský brankář Colorada Avalanche David Aebischer. Nebude to ale v extralize, Sparta si v současnosti gólmana Lugana vypůjčí na prestižní Spenglerův pohár, který se koná koncem roku. Získání vítěze Stanleyova poháru z roku 2001 potvrdil sparťanský ředitel Luboš Koželuh.

Článek

"Jednání jsme už definitivně doladili. David (Aebischer) se k nám připojí přímo v dějišti turnaje," řekl funkcionář Sparty, která do švýcarského vysokohorského střediska odletí v neděli 26. prosince.

Pomůže David Aebischer Spartě na Spengler cupu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Šestadvacetiletý Aebischer, nejlepší gólman juniorského mistrovství světa z roku 1998, po dobu výluky v NHL hájí branku Lugana. Sparta přistoupila k jeho angažování poté, co se v listopadu zranila její brankářská jednička Petr Bříza a veškerá zodpovědnost padla na bedra mladého Tomáše Pöpperleho. Bříza, jenž ve čtvrtek oslaví 40. narozeniny, plánuje, že se do plného tréninku znovu zapojí až těsně před Vánocemi.

Aebischer by nemusel na Spenglerově poháru být jedinou zahraniční akvizicí Sparty. "Jednáme ještě s jedním útočníkem," přiznal Koželuh, ale jméno prozatím nechtěl prozradit. "Nemáme to ještě potvrzeno od klubu. Je to Kanaďan a ve druhé švýcarské lize patří mezi nejproduktivnější hráče," dodal s tím, že jednání by měla být uzavřena do konce tohoto týdne.

Nejstarší evropský hokejový turnaj, který se poprvé konal z popudu lékaře a hokejového příznivce Carla Spenglera již v roce 1923, se letos uskuteční od 26. do 31. prosince. Rekordmany jsou s dvanácti prvenstvími hráči domácího Davosu, o dvě méně jich má na kontě tým Kanady, který bude obhajovat vítězství z minulého ročníku.

Zbývajícími účastníky turnaje jsou vedle Sparty ještě ruský Metallurg Magnitogorsk a IFK Helsinky.

Reklama

Související témata: