Hlavní obsah

Fojtík si za napadení diváka do března nezahraje

Útočník prvoligového Prostějova Josef Fojtík si do konce března nezahraje hokej. Disciplinární komise domácího svazu jej ve středu potrestala zákazem startu do 31. března za napadení fanouška v zápase 38. kola první ligy mezi Olomoucí a Prostějovem. ČTK to sdělil organizační pracovník soutěže Stanislav Šampalík.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Sportovně technická komise svazu dnes zároveň rozhodla o kontumaci zápasu ve prospěch Olomouce, která tak získala tři body za vítězství 5:0. Oba kluby navíc dostaly pokutu - domácí za nedostatečnou pořadatelskou službu, Prostějov za nedohrání duelu, který v čase 54:35 hlavní rozhodčí Milan Minář předčasně ukončil.

V případě Fojtíka, který při pobytu na trestné lavici zranil holí v obličeji jednoho z diváků, se přitom v tisku spekulovalo o daleko delším trestu. Disciplinární komise ale nakonec rozhodla jinak. "Myslíme si, že trest pro hráče i kluby je adekvátní," řekl člen komise Josef Drda. Disciplinárka podle jeho slov vycházela ze zápisu rozhodčího Mináře a informací od delegáta i jednotlivých aktérů.

Drda nepředpokládá, že by dnešní rozhodnutí některou ze zúčastněných stran zaskočilo. "Prostějov s tím, že prohraje kontumačně, počítal. Olomouc sama přiznala, že pořadatelská služba byla nedostatečná," řekl Drda. Hanácký klub má navíc podmíněně uzavřený stadion. Pokud by se tedy problémy s diváky opakovaly, třikrát by musel klub hrát mimo svůj domovský stadion.

Reklama

Související témata: