Hlavní obsah

Hokejista, který v první lize napadl diváka, k soudu nepřišel

OLOMOUC

Olomoucký okresní soud se ve čtvrtek začal zabývat případem prostějovského hokejisty Josefa Fojtíka, který při lednovém utkání první ligy v Olomouci napadl diváka. Fojtík, obžalovaný z ublížení na zdraví, se jednání nezúčastnil údajně kvůli obavě z publicity. Kvůli výslechu dalších svědků odročil soudce případ na 9. října.

Článek

Incident se odehrál při prvoligovém zápasu 11. ledna. Na Fojtíka, kterého rozhodčí vyloučil, pokřikoval divák sedící za trestnou lavicí. Dvaadvacetiletý hokejista se neudržel a holí mu rozbil hlavu. "Udeřil jej čepelí hokejky do čela, čímž mu způsobil tržnou ránu a lehký otřes mozku," uvedla státní zástupkyně.

Ve výpovědi, kterou četl soudce Petr Bednář, Fojtík uvedl, že se incident stal ve velmi vypjaté atmosféře. "Když jsem přijížděl k trestné lavici, diváci křičeli, pískali a házeli věci. Po několika vteřinách jsem dostal úder do krku těžkým předmětem. Uviděl jsem muže, který byl nejblíže, křičel a rozhazoval rukama," prohlásil Fojtík.

Proces doprovázela vypjatá atmosféra

Tvrdí, že od muže vyletěl další předmět, zřejmě plechovka od piva. "Muž se na mě začal sápat a přelézat zábrany. Dostal jsem strach. Máchl jsem ve vzduchu hokejkou. Zpočátku jsem vůbec nevěděl, že jsem ho zasáhl," doplnil hokejista.

Zraněný Pavel Ženožička však jeho slova popírá. "Zakřičel jsem jen na něj, na co si tady hraje. Než však hokejista dosedl, otočil se a trefil mě hokejkou do obličeje," uvedl ve čtvrtek před soudem Ženožička. Tvrdil, že v ruce nic nedržel a ani nepil alkohol, neboť na utkání přijel autem.

Proces ve čtvrtek doprovázela vypjatá atmosféra mezi Fojtíkovým otcem, který obžalovanému hokejistovi dělá obhájce, a soudcem. Obhájce totiž označil soudce za podjatého, krajský soud však jeho námitku zamítl. Fojtíkovi se nelíbilo, že soudce pohrozil jeho synovi mezinárodním zatykačem, neboť hokejista nepřebíral soudní zásilky a údajně pobýval v Americe.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko