Hlavní obsah

V nominaci hokejistů nahradili Galvase a Zdráhala Gazda se Suchým

Praha

Z nominace českých hokejistů na Švédské hry v Malmö vypadli ze zdravotních důvodů obránce Jakub Galvas z finského Jukuritu Mikkeli a dodatečně nominovaný útočník Patrik Zdráhal z Litvínova. Nahradili je bek Daniel Gazda ze Zlína a v ofenzivě debutant Filip Suchý z Plzně. Zdráhal původně měl zaujmout místo centra Petra Holíka, který se omluvil z rodinných důvodů. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Galvas během tréninku hokejové reprezentace před odletem na turnaj Karlaja cup. Archivní foto

Článek

Jednadvacetiletý Galvas nenaváže na účast z listopadového turnaje Karjala, kde si ve čtyřech zápasech připsal gól a asistenci. O čtyři roky starší Zdráhal se v této sezoně představil na prosincovém Channel One Cupu v Moskvě a ve dvou zápasech nebodoval.

Třiadvacetiletý Gazda debutoval v reprezentaci v Moskvě a ve dvou zápasech tam dal jeden gól. V této sezoně extraligy si do dnešního dne připsal v 37 zápasech pět branek a šest asistencí.

Stejně starý Suchý ještě v minulé sezoně nastupoval převážně za prvoligový Chomutov. V tomto ročníku extraligy má na kontě do dnešního kola 41 utkání a 29 bodů (15+14). Celkem má v extralize bilanci 31 bodů (15+16) z 65 duelů.

Do Malmö se český tým přesune v pondělí. Do turnaje, který se bude hrát kvůli pandemii koronaviru stejně jako předešlé dva díly EHT v uzavřené "bublině", vstoupí český tým ve čtvrtek 11. února zápasem od 19:00 proti domácímu Švédsku. Další dvě utkání začnou vždy v poledne - v sobotu proti Finsku a v neděli proti Rusku.

Reklama