Hlavní obsah

Švédům cestou z Petrohradu do Pardubic zmizely tři dresy, Brodin a Kempe kvůli tomu nemohli hrát

Pardubice

Hodně kuriózní problém s dresy řešila na úvodním turnaji Euro Hockey Tour v Pardubicích švédská hokejová reprezentace. Cestou z Petrohradu, kde Švédové hráli první utkání turnaje s Rusy, se jim někde ztratili tři dresy z modré sady a obrácenou variantu v žlutém provedení hráči Tre Kronor vůbec nepřivezli.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Švédský útočník Linus Klasen (vpravo) a český forvard Petr Koukal.

Článek

Postiženými byli útočníci Brodin, Kempe a Janmark-Nylén. Z časových důvodů nebyli švédští kustodi, kteří na problém přišli až při vybalování věcí v pardubické šatně, schopni někde obstarat nové dresy.

K dispozici měli pouze jeden rezervní, který stihli pro sobotní zápas upravit. Janmark-Nylén, jenž nosí normálně číslo 29, tak proti Česku nastoupil se čtyřiadvacítkou. Kempe a Brodin ale museli zůstat v roli náhradníků, kteří seděli v tréninkových dresech bez čísel na střídačce.

Přepravu obou týmů z Petrohradu zajišťovala ruská strana, která se starala i o bagáž, ale k incidentu se nevyjádřila. Zůstává záhadou, jak ze zamčených beden mohly dresy zmizet. Švédští kustodi se přitom dušovali, že je v Rusku určitě nezapomněli.

Každopádně teď Švédové musí doufat, že během víkendu letadlo ze Stockholmu chybějící část výstroje dopraví do Prahy a odtud pojedou jako horké zboží přímo do  Pardubic. Jinak si Brodin s Kempem na turnaji už nezahrají.

Reklama

Související témata: