Hlavní obsah

Špatně jsem situaci vyhodnotil a hafnul za branku, kál se nováček Šimek za chybu u vítězné branky Finů

Helsinky

Obránce Radim Šimek patří mezi čtyři české hokejisty, kteří na Karjale prožívají reprezentační debut. Pro 23letý liberecký talent je to doslova křest ohněm a moc ho mrzelo, že špatným vyhodnocením situace se podepsal pod vítězný gól Finů při sobotním utkání v Helsinkách.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Český obránce Matěj Stříteský a Jani Lajunen z Finska.

Článek
Fotogalerie

„Zbytečně jsem opustil prostor u tyčky, hafnul jsem tam za bránu a prošla tam přihrávka na volného Fina před brankou. Špatně jsme to vyhodnotil, měl jsem se asi podívat za sebe, jestli tam je útočník. Bohužel dali tak gól na 2:1 a ten byl vítězný," vracel se ke Kuuselově trefě, která přišla po 80 vteřinách třetí části.

Šimek ještě hodinu po zápasu přiznával, že ho to opravdu moc mrzí. "Moc slušných slov mi v ten okamžik hlavou neproběhlo. Naštve to, protože člověk dře celý zápas na to, abychom uhráli dobrý výsledek a pak taková chyba. Fakt škoda, protože jsme chtěli složit reparát za ten nepovedený zápas. To snad nějak vyšlo, drželi jsme s Finy tempo dobře po celý zápas. Bohužel to zase nestačilo na body," krčil rameny.

Přitom Šimek si v polovině zápasu připsal asistenci u jediné české branky. „Trenéři říkali, ať to hodně shazujeme do brány, že je to základ hokeje. Tak jsem vystřelil a podpořil to výborný důraz od Guliho, který dal gól," líčil okamžik, který přinesl Česku vedení. „Škoda, že to Finové otočili."

Trenéři ještě přemýšlí nad sestavou pro nedělní zápas s Ruskem, pro Šimka jako odchovance benáteckého hokeje by to byl další veliký zážitek. „Doteď jsem na ty jejich hvězdy jako jsou Kovalčuk nebo Mozjakin koukal jen v televizi, teď snad budu možnost si proti nim zahrát. Plní se mi tak trochu dětský sen. Každý zápas za reprezentaci si moc užívám.

Reklama