Hlavní obsah

Snad můžu být spokojený. Tedy až na ten výsledek, říkal o premiéře Furch

Helsinky

Předvedl solidní výkon a pochytal proti domácím Finům 21 střel. Jenže prohře 1:2 na helsinském ledě nezabránil ani Dominik Furch při premiéře v brance české hokejové reprezentace. Ta při druhém vystoupení napravila dojem z nezdaru ve Švédsku, jenže bodové odměny se ani napodruhé pod koučem Vůjtkem nedočkala. Pětadvacetiletý gólman z Omsku ale ukázal, že se s ním dá i pro příště počítat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch.

Článek

Můžete přiblížit svůj dojem z debutu na mezistátní scéně?

Samozřejmě, kdyby se vyhrálo, pocit by byl lepší. Když to ale vezmu ze svého pohledu, tak myslím, že to nebylo tak špatné. Cítil jsem se od začátku hodně dobře, bylo tam takové správné natěšení a nabuzení na zápas. Snad můžu být i spokojený. Tedy až na ten výsledek.

Berete to ale tak, že bylo i důležité zapsat se u trenéra do budoucna?

Asi jako všude. Když člověk dostane poprvé nějakou vysněnou šanci, tak si přeje - hlavně nevyhořet! To se mi snad povedlo.

Uklidnily vás zákroky při finských šancích hned v úvodu?

Určitě, pomohly mě rychle se dostat do zápasu a okamžitě ze mě padlo takové to čekání, jaký zápas bude. Finové jsou známí tím, že se snaží držet vysoké tempo. Jsou takoví brusliví, myslím, že se takový nějaký průběh dal očekávat.

Jak jste nakonec viděl ty dva góly ve své síti?

Při tom prvním mi to Huhtala trefil docela šikovně do blbého místa vedle ramena a ucha, kam se špatně sahá. U té vítězné branky to sehráli děsně rychle. Přišla nahrávka zpoza brány, já se ne úplně dobře zasekl u tyčky. Pak jsem se nemohl zpátky ani odrazit a těžko šlo něco víc proti volnému hráči udělat.

Ve třetí třetině jste pak i docela dlouho chytal bez brankářské hole, jak vám bylo?

Jo, to bylo zajímavý. Vyjel jsem si za pukem, oni do mě šli a pak už se to mlelo. Když se ke mně ta hokejka nemohla dostat, docela mě překvapilo, že nikdo z Finů nevystřelil mezi nohy, to bych těžko zastavoval.

Napadlo vás, že jste si dobrý sobotním výkonem řekl i o šanci chytat také v neděli proti Rusům?

Když už jsem tady, tak by mi to určitě nevadilo. Ale nechme tohle na trenérovi.

Reklama