Hlavní obsah

Vůjtek: Výkony byly nad papírovými možnostmi týmu. Všichni do detailu poslechli, co hrát

Za povedené výkony na moskevském ledě byli čeští hokejisté odměněni celkovým triumfem na Channel One Cupu. „Moje hodnocení turnaje musí být pozitivní,“ říkal 68letý kouč Vladimír Vůjtek.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Čeští hokejisté a trenér Vladimír Vůjtek (nahoře vlevo) se radují z vítězství nad Ruskem na Channel One Cupu.

Článek

V čem spatřujete proměnu týmu, že v Moskvě sehrál dva tak parádní zápasy?

Výkony se opravdu zdály až nad papírovými možnostmi mužstva, ale z kluků prostě sálalo, jak moc chtějí hrát, užít si tu příležitost a předvést se. Doma s Finy se jim nepovedlo dát gól, ty dvě výhry nad Švédy a Rusy byly vzpruhou pro ně a snad i pro fanoušky.

Co hráči o víkendu na ruském ledě hlavně zlepšili?

Do detailu poslechli, co mají hrát. Vsadili na obětavost a poctivý styl, v obranném pásmu blokovali spoustu střel. Švédové ani Rusové od nás díky tomu fungujícímu systému nedostali moc prostoru, týmovým projevem a dobrým pohybem jsme získávali herní převahu. Protože naši hráči vydrželi dobře bruslit, byli pak i schopni tlačit se před bránu a prosadit se v koncovce.

Cítíte, že základ vyšel z kvalitních výkonů brankářů?

S Furchem i Francouzem jsme hodně spokojeni. Mít výborného brankáře, to je základní kámen každého týmu a na tomto postu máme opravdu z koho vybírat. A to jsme v sezóně ještě neměli v sestavě Saláka, jenž má v KHL z našich gólmanů nejlepší čísla, takže i s ním musíme počítat.

Dalším reprezentačním testem budou dva únorové zápasy s Rusy na třineckém a vítkovickém ledě. Kdo všechno si řekl o další pozvánku?

Možná se v nominaci objeví pár nových jmen a určitě stojím o zkušené borce typu Sobotky, ale spíš v únoru čekejte ty, kteří byli na dvou turnajích v sezóně a uchopili na nich tu šanci správně. V Moskvě se opravdu spousta hráčů předvedla v dobrém světle, takže si zaslouží přijet i příště. Konkurence vzrostla, to je pro nás velké plus.

Reklama