Hlavní obsah

Vyražené zuby, rozseknutá pusa. Sekáč vyděsil trenéry reprezentace. Jaké zprávy dostali z nemocnice?

Aktualizováno

Jako by už tak neměli dost zamotanou hlavu z přívalu omluvenek, které museli počítat během víkendu. Po šesti vynucených změnách pro turnaj Channel One Cup se trenéři české hokejové reprezentace obávali, jestli nebudou nuceni přistoupit k další. Dnešní trénink v Holešovicích totiž nedokončil Jiří Sekáč, který po zásahu pukem do obličeje odjel na vyšetření do nemocnice. Z ní však přišly dobré zprávy - útočník Kazaně by o druhý turnaj seriálu Euro Hockey Tour neměl přijít.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník české hokejové reprezentace Jiří Sekáč.

Článek

Účastníka mistrovství světa 2014 trefil odražený puk od gólmana a s krvavým zraněním a ručníkem přes obličej okamžitě zamířil za doprovodu lékaře národního týmu Dušana Singra do kabiny. Na led už se nevrátil.

„Není na tom moc dobře. Uvidíme, co mu zjistí v nemocnici. Je to poměrně těžké zranění, má rozseknutou pusu a několik vyražených zubů. Snad aspoň nebude mít otřes mozku," uvedl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Po vyšetření u zubaře a návštěvě plastické chirurgie si však Špaček se svými kolegy mohl oddychnout. "Jirka má sice poměrně hlubokou tržnou ránu, ale o Channel One Cup by přijít neměl. Ve středu dopoledne bude v Praze s týmem normálně trénovat, a pokud se jeho zdravotní stav nezhorší, odpoledne odletí s mužstvem do Helsinek," řekl Sport.cz tiskový mluvčí reprezentace Zdeněk Zikmund.

Trenéři se čtyřiadvacetiletým forvardem Kazaně počítají na levé křídlo druhé formace ke Kousalovi s Horákem.

Reklama