Hlavní obsah

Rusko - Česko 5:1Ospalý úvod rozhodl. Češi padli v Moskvě s Ruskem

Praha
Aktualizováno

Noční návrat z Helsinek do Moskvy a večer zápas proti Rusku. Druhý duel na Channel One Cupu v pátek měla na programu česká hokejová reprezentace. A opět prohrála. Po Finsku Jandačův tým padl i s Ruskem, tentokrát 1:5. O všem rozhodla první třetina, ve které národní mužstvo propadlo. Úvodní část prohrálo 0:3, následný zlepšený výkon už na obrat nestačil.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Ruská radost na Channel One Cupu při utkání v Moskvě. Brankář Dominik Furch opět inkasoval.

Článek
Fotogalerie

Rusové od začátku vyrukovali s velkým tlakem, gólman Dominik Furch se držel, ale v šesté minutě už kapituloval a domácí fanoušci se radovali. Český gólman vyrazil střelu, ale na dorážku už nestihl zareagovat. Sergej Plotnikov poslal Rusko do vedení.

Češi a útok? Občasný a nesmělý výpad, jakoby návrat z Finska zavinil pomalejší rozjed, do postele se po příletu dostali hráči až v šest ráno. Před zápasem neměli ani rozbruslení.

Druhý budíček přišel za tři minuty. Ilja Kovalčuk vystřelil a do branky dorazil puk zkušený Pavel Dacjuk. Následné první oslabení Jandačův tým zvládl, ale za pár sekund přišla třetí branka. Špatné přebírání hráčů a Rus sám před brankou, jak snadné. Na 3:0 zvýšil Vladimir Tkačov.

Chvíle klidu přišly ke konci zahajovací části, když Češi hráli v početní výhodě a mohli korigovat stav. Zůstalo jen u snahy.

Češi se zvedli

Začátek prostřední třetiny začal zcela opačně, Rusové se dostali pod tlak, dokonce zazvonila tyč branky Igora Šesťorkina, tu trefil Lukáš Radil. Toto ofenzivní nadechnutí dlouho netrvalo, Rusové dostali šanci hry pěti na čtyři, tam ale jejich světlejší okamžik třetiny skončil.

Následovala hra ve čtyřech na obou stranách a padl gól, a to do ruské klece. Rozhodčí si ale vzali na poradu video. Gól nakonec uznali. Michal Jordán trefil brusli Tomáše Zohorny, od ní se puk dostal za brankovou čárou - 3:1.

Pokud Rusové vládli v první dvacetiminutovce, ve druhé tomu bylo přesně naopak, gólman Furch neměl moc práce. Domácí si vybrali sedm minut před koncem prostřední části dokonce oddechový čas. Nakonec sborná vše ustála a byla ráda, že mohla do šaten, tahle část ji vůbec nevyšla.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili Češi s hráčem navíc, hráli přesilovku. Začal boj s časem. Početní výhodu ale nevyužili a stále prohrávali o dva góly. Radost a definitiva přišla bleskurychle na druhé straně. Nahozený kouč, teč, gól a Ivan Tělegin zvýšil ve 43. minutě na 4:1. V poslední minutě utkání druhý gól v početní výhodě a Kovalčuk zvýšil na 5:1.

Třetina, kde se Češi po náročném přeletu vyrovnali soupeři. Čtyřicet minut herně zvládli, úvodních dvacet, které rozhodly, ale ne. Národnímu týmu nepomohlo ani šest vyloučených Rusů. Po dvou porážkách na turnaji se reprezentace v neděli utká se Švédskem

Hokejový Channel One Cup v Moskvě, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - ČR 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Plotnikov (Kovalčuk, Bělov), 9. Dacjuk (Kovalčuk), 12. Tkačov (Antipin, Barabanov), 43. Tělegin (Svetlakov, Ničuškin), 60. Kovalčuk (Svetlakov) - 28. T. Zohorna (Jordán). Rozhodčí: Brännare, Rantala (oba Fin.) - Sadovnikov, Zacharenko (oba Rus.). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 11 768.
Rusko: Šesťorkin - Bělov, Jakovlev, Kiselevič, Ožiganov, Antipin, Bereglazov, Gavrikov, Ljubuškin - Kovalčuk, Dacjuk, Plotnikov - Ničuškin, Svetlakov, Tělegin - Andronov, Tkačov, Barabanov - Šumakov, Šalunov, Sannikov. Trenéři: Oleg Znarok, Harijs Vitolinš, Ilja Vorobjov a Igor Nikitin.
ČR: Furch - Jeřábek, Polášek, Rutta, Jordán, Vitásek, T. Pavelka, Pláněk, T. Dvořák - Radil, Sobotka, D. Kubalík - Kämpf, Horák, Kousal - Forman, R. Hanzl, T. Zohorna - Lhoták, D. Tomášek (38. Červený), Říčka. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
1.Rusko210016:43
2.Finsko110004:23
3.Švédsko110003:13
4.ČR200023:90

Reklama

Související témata: