Hlavní obsah

Janeckého mrzí, že chyběl na uvedení do finské Síně slávy

PRAHA

Útočníka Otakara Janeckého mrzí, že se osobně nezúčastnil čtvrtečního uvedení do Síně slávy finského hokeje. Odchovanec pardubického hokeje, jenž na severu Evropy odehrál řadu sezón, prý nedostal žádné oficiální ani neoficiální pozvání na slavnost, která předcházela zápasu české a finské reprezentace v rámci turnaje Channel One Cup.

Foto: PRÁVO

Otakar Janecký.

Článek

"Asi před deseti týdny mi někdo z finské asociace volal, takže jsem věděl, že se něco podobného chystá. Slíbil mi, že mi pošle podklady a další informace, ale nic nepřišlo," uvedl Janecký v rozhovoru pro ČTK.

Zpráva o jeho uvedení do Síně slávy jej proto překvapila. "Když jsem si to přečetl na teletextu, tak mi spadla čelist. Jak k tomu ale došlo, netuším," litoval útočník, který za deset dní oslaví 46. narozeniny.

Neúčast ho mrzí hlavně kvůli fanouškům. "Mám k nim stále vřelý vztah a bylo by mi ctí se spolu s dalšími třinácti osobnostmi toho aktu zúčastnit," uvedl Janecký, který ve Finsku našel druhý domov. "I proto bych se tam nadále rád zúčastňoval společenských a hokejových akcí," uvedl  hokejista, který odehrál v SM-Liize 517 utkání a zaznamenal v nich 564 bodů za 153 branek a 411 asistencí. Stal se tak nejproduktivnějším cizincem v historii soutěže.

Osobně se chce fanouškům za svou absenci omluvit již na začátku příštího roku, kdy se do Finska chystá, aby tam předal DVD disky se záznamem své letošní rozlučkové exhibice finským účastníkům pardubické akce. "DVD by mělo vyjít snad ještě před Vánoci a chystám se tam co nejdříve. Budu se tak moci fanouškům i spoluhráčům omluvit a poděkovat jim za poctu, kterou mi jako cizinci prokázali," dodal Janecký.

Reklama

Související témata: