Hlavní obsah

Hokejový útočník Vozdecký končí ve Zvolenu, nahradí ho Vrbata

Český hokejový útočník David Vrbata získal krátce po předčasném odchodu z Popradu nové angažmá na Slovensku. Pětadvacetiletý hráč se dohodl na smlouvě se Zvolenem, kde nahradí svého krajana Martina Vozdeckého. Ten tým HKM krátce po startu sezóny opouští.

Článek

"Martina Vozdeckého jsme brali do klubu jako skutečnou posilu, ale nesedlo mu prostředí, proto jsme se dohodli, že pro obě strany bude lepší, když se rozejdeme," řekl generální manažer Zvolena Ivan Piovarči internetovému serveru hokejportal.sk.

Třiatřicetiletý útočník v šesti duelech nebodoval. "Toto rozhodnutí přivítal i on sám. Vozdecký je produktivní hráč, kterému se ale u nás nedařilo, proto musí zkusit štěstí jinde," uvedl Piovarči.

Místo Vozdeckého do klubu, který trénuje Miloš Holaň, přišel Vrbata. Bývalý hráč pražské Sparty se v novém angažmá dohodl na smlouvě na aktuální sezonu plus opci. "Věřím, že pro nás bude přínosem. Dobře ho známe, v minulé sezoně byl dlouho zraněný, ale když někdo nasbírá ve 27 kolech 23 bodů, tak něco umí," řekl Piovarči, podle kterého o Vrbatu po vyhazovu v Popradu usilovaly i jiné slovenské celky.

Reklama

Související témata: