Hlavní obsah

Český trenér Čada bude trénovat opět celek Ambri/Piotta

AMBRI/PIOTTA

Český hokejový trenér Rostislav Čada se vrací po šesti letech na lavičku švýcarského celku Ambri/Piotta. Na lavičce posledního týmu tabulky vystřídal Američana Johna Harringtona, který byl v neděli propuštěn. Ten převzal tým v létě po dalším českém kouči Janu Tlačilovi, který je v současné době asistentem trenéra v Českých Budějovicích.

Článek

Čada až do prosince 2002 pracoval ve Švýcarsku dvanáct let, z toho osm strávil v Ambri/Piottě. U prvního týmu působil nejdříve jako asistent, pak jej dva roky vedl jako hlavní kouč. Potom působil také v Třebíči, Plzni, Slovanu Bratislava, v Kometě Brno a naposledy v uplynulé sezoně v Košicích. Už v dubnu se spekulovalo, že by mohl do Ambri/Piotty zamířit.

V mužstvu bude mít Čada i jednoho krajana - reprezentačního obránce Zdeňka Kutláka. "Myslím, že ta změna byla víc než potřeba, protože tam přestalo fungovat více věcí a opravdu za poslední dobu ty výsledky nebyly vůbec dobré. Takže doufám, že ta změna nám prospěje a zvedneme se herně," uvedl Kutlák pro ČTK a server hokej.cz. "Doufám, že se s tím dá stále ještě něco dělat a o tu osmičku můžeme bojovat," dodal.

Čada má podle jeho slov v klubu velmi dobré renomé. "V týmu je pár kluků, kteří tam byli už i pod jeho vedením a mluvili o něm od té doby, co se to začalo tak nějak sypat. Za jeho doby skončili snad na čtvrtém místě, což bylo pro Ambri jedno z vůbec nejlepších umístění. Má tam pověst tvrdého a dobrého trenéra," přiblížil Kutlák. Sám však svého nového kouče neznal. "Potkali jsme se až v Ambri. Předtím jsem ho znal podle jména a věděl, že na Slovensku dovedl Košice do finále," doplnil Kutlák.

Reklama

Související témata: