Hlavní obsah

Čeští hokejisté osladili kouči Aravirtovi jubileum ve finské lize

HELSINKY

Útočník Kamil Kreps a obránce Jan Snopek se podíleli góly na úterním vítězství Kärpätu Oulu nad TPS Turku 4:3 v prodloužení a přispěli k úspěšnému jubileu kouče Hannu Aravirty. Bývalý trenér finské reprezentace dnes odkoučoval ve finské lize 700. zápas, což se dosud nikomu nepovedlo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kamil Kreps na srazu hokejové reprezentace

Článek

Aravirta si připsal 357. vítězství a znovu se přiblížil rekordmanovi v této statistice Hannu Jortikkovi, který jako trenér absolvoval v soutěži 691 zápasů, z nichž 379 vyhrál.

V utkání Kärpätu s TPS bodovalo celkem šest českých hokejistů. Vedle obou úspěšných střelců v týmu vítězů zaznamenali přihrávku Petr Tenkrát, Ivan Huml a Pavel Rosa, jenž v 62. minutě asistoval u vítězné branky Mikka Lehtonena. V dresu Turku si připsal asistenci Michal Birner.

Vítězství v základní části se opět přiblížili hráči Jyväskylä, kteří zdolali IFK Helsinky 4:2 a v čele mají pět kol před koncem náskok jedenáct bodů nad druhý Ässät Pori.

Výsledky úterních utkání finské ligy
Ilves Tampere - Pelicans Lahti 5:4 (za hosty Šindel 0+1), Jyväskylä - IFK Helsinky 4:2, KalPa Kuopio - Hämeenlinna 3:2, Kärpät Oulu - TPS Turku 4:3 v prodl. (Kreps a Snopek oba 1+0, Tenkrát, Huml a Rosa všichni 0+1 - Birner 0+1), SaiPa Lappeenranta - Tappara Tampere 5:2.

Reklama

Související témata: