Hlavní obsah

Sýkora se stal nejlepším střelcem švýcarské hokejové ligy

Český hokejový útočník Petr Sýkora se stal nejlepším střelcem základní části švýcarské ligy. Loňská posila vítěze dlouhodobé části Davosu z Pardubic vstřelila v 43 zápasech 35 branek, o třináct více než druhý Martin Plüss z Bernu. Sýkorův klubový spoluhráč Jaroslav Bednář skončil s 21 trefami třetí.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Petr Sýkora na archivním snímku v dresu Pardubic.

Článek

V produktivitě byl Sýkora čtvrtý, když zaznamenal 50 bodů. Bednář skončil pátý se 49 body z 45 utkání. Vítězem kanadské bodování se stal Kanaďan Glen Metropolit z Zugu, jenž si připsal v 47 duelech 53 bodů za 15 gólů a 38 přihrávek. Jeho krajan Stacy Roest z Rapperswilu-Jona na druhém místě měl na kontě z 50 zápasů stejný počet bodů, 14 branek a s 39 asistencemi se stal nejlepším nahrávačem.

V bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech skončil druhý další český zástupce v Davosu Josef Marha s 29 kladnými body. Lepší byl jen Christian Dubé z Bernu s 30 plusovými body. Bednář byl s 28 kladnými body čtvrtý.

Nejvyšší návštěvností se tradičně může pochlubit Bern, jehož 25 domácích zápasů navštívilo 396.391 diváků, což je v průměru 15.856. Bern je stále klubem s největší diváckou podporou v evropských soutěžích.

Reklama

Související témata: