Hlavní obsah

U hokejistů Košic skončil český trenér Stavjaňa

KOŠICE

Antonín Stavjaňa už není trenérem hokejistů Košic. Vedení slovenského mistrovského celku českého kouče odvolalo kvůli špatným výkonům týmu z poslední doby. Jeho nástupce zatím není znám.

Článek

Stavjaňa se ujal košického celku v létě po krajanovi Rostislavu Čadovi, jenž odešel do Omsku. Východoslovenský klub měl pod vedením nového kouče skvělý vstup do sezony, vyhrál osm z úvodních devíti zápasů a vedl tabulku. V říjnu však na Stavjaňovy svěřence přišla krize a prohráli pět utkání v řadě.

Následovaly sice tři výhry za sebou, nedělní domácí porážka 4:7 se Skalicí však stála Stavjaňu místo. Tým, v němž působí český brankář Alexandr Hylák, obránce Michal Šeda a útočník Marek Vorel, je v tabulce čtvrtý s pětibodovou ztrátou právě na Skalici.

Košice byly čtvrtým Stavjaňovým působištěm ve slovenské lize. Bývalý vynikající obránce, mistr světa z let 1985 a 1996, už v minulosti vedl Nitru, Trenčín a Slovan Bratislava. V české extralize stál na lavičce rodného Zlína, Třince, Vsetína a Karlových Varů, působil také jako asistent u reprezentace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články