Hlavní obsah

Hamr se do Sparty nevrátí, zkusí štěstí ve Švýcarsku

KLOTEN

Český hokejový obránce Radek Hamr změní po skončení tohoto ročníku dres a ze švédského Färjestadu přestoupí do švýcarského Klotenu. Podle oficiálních internetových stránek klubu uzavřel jednatřicetiletý hráč s Klotenem roční smlouvu s opcí na další sezónu. Padá tak varianta, že by se zkušený bek stal v příštím ročníku novou posilou pražské Sparty.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Radek Hamr v reprezentačním dresu.

Článek

Hamr působí ve švédské Elitserien od roku 1997 s krátkou roční pauzou. V ročníku 2001/02 pomohl pražské Spartě k titulu v extralize. Do švédské nejvyšší soutěže přišel předtím právě ze Sparty a nejdříve hájil více než rok barvy Frölundy. Na kontě má i 11 utkání v dresu Ottawy v NHL.

Ve Färjestadu načal Hamr už svou sedmou sezónu. Od minulého týdne mu v klubu dělají společnost i krajané Martin Ševc a Pavel Patera, kteří do klubu přišli na hostování z extraligového Kladna.

Před dnešním duelem na ledě Luley má Hamr na kontě v letošním ročníku z 44 zápasů 23 bodů za čtyři branky a 19 asistencí, což ho řadí na sedmé místo v produktivitě obránců. V Klotenu působil v této sezóně český útočník Jaroslav Hlinka, který ale na konci ledna odešel do pražské Sparty. Tam v další sezóně počítali i s Hamrem, ale ten dal nakonec přednost angažmá ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata: