Hlavní obsah

Pöpperle vychytal nulu a Eisbären mají titul nadosah

GÖTEBORG

Hokejistům Eisbären Berlín chybí už jen jedna výhra k obhajobě mistrovského titulu. Brankář Ledních medvědů Tomáš Pöpperle, jenž se po finále připojí k české reprezentaci, vychytal v druhém souboji s Düsseldorfem čisté konto a tým z hlavního města vede v sérii 2:0.

Článek

Zápas skončil díky brankám Derricka Walsera a Derona Quinta také 2:0. Pokud Eisbären zvítězí v play-off i podesáté za sebou, budou slavit titul. Třetí zápas se hraje na Velikonoční pondělí v Berlíně.

Německo - finále, 2. zápas:
Düsseldorf - Eisbären Berlín 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávka: 4. Walser,  38. Berehowsky (Quint).
Stav série: 0:2.

Hokejisté mistrovské Frölundy ve čtvrtém finálovém utkání švédské ligy porazili Färjestad 2:1 v prodloužení a vyrovnali stav série na 2:2. Hosté s Čechy Radkem Hamrem, Martinem Ševcem a Pavlem Paterou v sestavě neudrželi vedení, a vítězný gól dostali po 103 sekundách nastavení.

Série na čtyři vítězství, v níž hrají stejní soupeři jako v loňském finále, pokračuje v neděli opět v Göteborgu na ledě Frölundy.

Švédsko - finále, 4. zápas:
Frölunda - Färjestad 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 27. N. Andersson (R. Sundin), 62. Lundqvist (Alavaara) - 10. Ledin (Rhodin).
Stav série: 2:2.

Hokejisté Hämeenlinny, kteří teprve v pátek uzavřeli pětizápasovou semifinálovou sérii s IFK Helsinky, dnes vstoupili vítězně do souboje o titul ve finské lize. Tým HPK porazil 1:0 soupeře z Pori a stejným skóre vede i sérii na tři výhry.

Jediný gól utkání vstřelil již v 5. minutě lotyšský útočník Janis Sprukts. Finále pokračuje v úterý na ledě Äsätu.

Finsko - finále, 1. zápas:
Hämeenlinna - Ässät Pori 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 5. Sprukts (Louhi, Jokela).
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: