Hlavní obsah

Chabada potřeboval změnu, i proto zamířil do Luley

PRAHA

Martin Chabada oblékal doposud na evropském kontinentu na klubové úrovni pouze dres pražské Sparty, v příští sezóně však dojde ke změně. Hokejový útočník odchází do švédského celku Lulea, který vede český trenér Slavomír Lener a působí v něm i krajan Pavel Skrbek. "Potřeboval jsem změnit tým. Vždyť ve Spartě jsem byl s roční přestávkou přes deset let," řekl Chabada pro ČTK.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Martin Chabada ještě v dresu Sparty.

Článek

Spartu opustil 28letý Chabada pouze v roce 2002, kdy zamířil do zámoří. Poté, co jej draftoval New York Rangers se totiž rozhodl vyzkoušet štěstí v kanadsko-americké soutěži. Rok však hrál pouze v nižší AHL za Bridgeport a krátce po začátku další sezóny se rozhodl k návratu do Sparty.

Tam se stal jednou z klíčových postav a v uplynulém ročníku extraligy byl i kapitánem. V příští sezoně však bude vše jinak, i když Chabada jednal o pokračování v pražském týmu. "Nemohli jsme se dohodnout na maličkostech," přiznal Chabada. Pak navíc vstoupila do hry Lulea a hlavně kouč Lener, který jej na Spartě v minulých sezonách vedl. "To bylo hodně důležité. Hlavně to, že mě chtěl a měl pro mě místo v sestavě," podotkl.

Po operaci už je v pořádku

Člen širšího reprezentačního kádru se tak rozhodl, že půjde zkusit štěstí na sever Evropy. "Moc toho o Lulee nevím. V minulé sezoně vypadli ve čtvrtfinále play-off a v příští chtějí jít dál. Hrát o titul. To je pro mě hodně důležité, že mají ambice," řekl Chabada, který v základní části uplynulé sezony odehrál 43 zápasů s bilancí osmi branek a sedmnácti asistencí. V play off přidal další dva góly a šest finálních přihrávek.

Do nového působiště se vydá až koncem července, aby se 1. srpna hlásil na zahájení přípravy na ledě. Do té doby se bude připravovat sám, pod vedením osobního trenéra. "S individuální přípravou už jsem začal," hlásil. Momentálně jej už ani nelimitují následky operace slepého střeva, kvůli které kladenský rodák sledoval finále proti Slavii jen z tribuny. "Už je vše v pořádku," řekl.

Úplně ideálně však rekonvalescence neprobíhala. Měsíc po operaci se totiž ráno probudil s prasklými stehy. "Nevstřebali se mi stehy a prasklo to. Od té doby je ale vše dobré," dodal Chabada, kterého by do Švédska mohl doprovodit i další český útočník Martin Podlešák. Klub se však také snaží ve svých službách udržet Slováka Ľuboše Bartečka.

Reklama

Související témata: