Hlavní obsah

Varaďa se po deseti letech rozloučil s NHL a zamířil do Davosu

DAVOS

Český hokejista Václav Varaďa se po deseti letech působení v NHL vrací do Evropy. Dvojnásobný mistr světa se pro nadcházející sezónu dohodl na angažmá ve švýcarském Davosu, v jehož týmu se sejde s krajanem Josefem Marhou. Zprávu o angažování třicetiletého útočníka ve čtvrtek zveřejnil davoský klub na oficiální internetové stránce.

Foto: ČTK/AP

Václav Varaďa ještě v dresu Buffala.

Článek

"Je to tak, dnes jsem podepsal s klubem roční smlouvu. Momentálně zůstávám ještě ve Švýcarsku, domů se vracím až v sobotu. Prozatím bych to nechtěl víc komentovat. Blíž se vyjádřím, až přiletím domů," řekl pro server hokej.cz Varaďa.

V zámoří působil nejprve v Buffalu, kde si zahrál i finále Stanleyova poháru. V roce 2002 přestoupil do Ottawy, uplynulá sezona se mu však v dresu Senators příliš nevydařila. Na loňském mistrovství světa ve Vídni, kde získal po triumfu v Petrohradu své druhé zlato, si poranil malíček a v tréninkovém kempu Ottawy si pak navíc pochroumal koleno. Po herním výpadku si nedokázal v týmu znovu vybojovat bývalou pozici.

Letos na jaře vypršela Varaďovi v Ottawě smlouva a nová nabídka z NHL, která by hráče zaujala, nepřišla. Angažmá v Davosu mu vyjednal bývalý spoluhráč Vladimír Vůjtek mladší, jenž nedávno ukončil kariéru a začal spolupracovat se společností EuroHockey Services, která důrazného útočníka v Evropě zastupuje.

V NHL odehrál Varaďa celkem 580 zápasů, v nichž nastřílel 69 gólů a připsal si 144 asistencí.

Reklama

Související témata: