Hlavní obsah

Po krachu Finska míří dvojnásobný šampión s Kometou do Hradce Králové

Praha

Původně měl namířeno do finského Lukko Rauma, s týmem dokonce už trénoval, jenže v polovině června klub překvapivě oznámil, že ho český hokejista Tomáš Vincour nakonec neposílí. Sedmadvacetiletý útočník, který v posledních dvou sezónách získal s Kometou mistrovské tituly, tak nakonec zůstane v domácí extralize. Poprvé v ní ale oblékne jiný než brněnský dres. Někdejší reprezentant se dohodl na dvouleté smlouvě s Hradcem Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vincour (vlevo) mění brněnskou Kometu za Hradec Králové.

Článek

„Hledali jsme zkušeného útočníka, který by zapadl do systému, který chceme letos hrát. Tomáš tyto parametry splňuje, navíc nás při osobním setkání přesvědčil, že jeho zájem hrát v Hradci je velký. Jsme také rádi, že jsme zase o kousek zvedli náš výškový i váhový průměr," uvedl pro oficiální stránky královehradeckého klubu jeho generální manažer Aleš Kmoníček.

Vincour, který ve své kariéře odehrál 95 zápasů v NHL za Dallas a Colorado a nastupoval i v Kontinentální lize za Kazaň a Novosibirsk, se k týmu Mountfieldu připojí příští týden.

V klubu by měl brněnský útočník, jenž v minulém ročníku zaznamenal za Kometu i s play off 26 bodů, vydržet minimálně do roku 2020. „Tomáš nechce měnit angažmá po roce a my na základě letošní velké obměny kádru také preferujeme delší kontrakty, proto jsme se velmi rychle dohodli na dvouleté smlouvě," vysvětluje Kmoníček.

Vincour je už desátou letní posilou Východočechů, tím by ale příchody ještě neměly být u konce. „Společně se sportovním manažerem Jardou Bednářem intenzivně jednáme o příchodu ještě jednoho útočníka. Rádi bychom měli jasno během příštího týdne," avizuje Kmoníček.

Letní změny v Hradci Králové:
Příchody:
Juraj Bezúch (Trenčín)
Michal Hlinka (Trenčín)
Matěj Chalupa (Plzeň, zkouška)
Tomáš Linhart (Třinec)
Brandon Maxwell (Mladá Boleslav)
Matej Paulovič (Nitra)
Daniel Rákos (Třinec)
Martin Réway (Slovan Bratislava)
Radim Šalda (Saint John)
Tomáš Vincour (Kometa Brno)
Odchody:
Bedřich Köhler (Kometa Brno)
Jaroslav Bednář (konec kariéry)
Zdeněk Čáp (České Budějovice)
Rudolf Červený (Slovan Bratislava)
Andris Džerinš (Riga)
Blaž Gregorc (Sparta Praha)
Martin Látal (Mladá Boleslav)
Martin Pláněk (Mladá Boleslav)
Patrik Rybár (Detroit)
Radek Smoleňák (???)
Jiří Šimánek (České Budějovice, zkouška)
René Vydarený (České Budějovice)
Tomáš Zigo (Banská Bystrica)

Reklama

Související témata: