Hlavní obsah

Vítkovice mají náhradu za Kloka, získaly z Jihlavy Šidlíka

Ostrava

Novou posilou hokejistů Vítkovic se stal obránce Petr Šidlík. V týmu Ostravanů by měl zaplnit mezeru po Lukáši Klokovi, jenž před měsícem zamířil do Slovanu Bratislava. Čtyřiadvacetiletý zadák se zkušenostmi z mládežnických reprezentací přichází z Jihlavy, která z extraligy sestoupila. Vítkovice transfer potvrdily na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klok (vpředu) ještě v dresu Vítkovic během utkání na Spartě.

Článek

Šidlík odehrál v minulém ročníku za Duklu včetně baráže celkem 59 zápasů a připsal si 13 bodů za gól a 12 nahrávek. Extraligové zkušenosti má nejen z Jihlavy, kde hokejově vyrostl, ale v minulosti hájil rovněž barvy Karlových Varů či Chomutova.

"Příchod Petra Šidlíka je logicky reakcí na odchod Lukáše Kloka, kterému jsme dali svolení s odchodem do KHL. I když bylo třeba jednat rychle, nejde o žádný přestup šitý horkou jehlou. Petra Šidlíka jsme měli v hledáčku už delší dobu a o jeho angažování jsme uvažovali už dříve, vzhledem k jeho věku, schopnostem, také nemalým zkušenostem. I tento hráč zapadá do naší klubové koncepce," uvedl trenér a generální manažer Ostravanů Jakub Petr.

"Jedná se o komplexního obránce, dobrého jak pro defenzivní, tak ofenzivní práci. Pro nás trenéry se navíc nejedná o neznámého hráče, protože jsme jej já i Jakub Petr měli možnost mít v týmech mládežnických reprezentací," doplnil asistent trenéra Pavel Trnka, jenž má ve Vítkovicích na starosti obránce.

Reklama

Související témata: