Hlavní obsah

Patera s Procházkou režírují výhry Kladna v přesilovkách

KLADNO

Útočné duo Pavel Patera, Martin Procházka režíruje úspěchy Kladna v hokejové extralize. Několikanásobní mistři světa své zkušenosti využívají zejména v přesilových hrách. Kladno pokořilo liberecké soupeře v nevyrovnaném počtu hráčů na ledě hned čtyřikrát a zejména díky tomu si připsalo pátou výhru za sebou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kladenský Pavel Patera (vlevo) a Robert Reichel z Litvínova.

Článek

"Přesilovky nám v poslední době opravdu vycházejí. Věřil jsem, že dokážeme z dvojnásobné výhody za stavu 3:4 minimálně jeden gól vstřelit. Nakonec jsme dali dva a otočili výsledek. Již jednou se nám něco podobného podařilo," uvedl kapitán Patera v rozhovoru s novináři.

Za výbornou hrou v přesilovkách prý ale nestojí pouze slavné duo "P+P". Je to hra celé přesilovkové pětice, ve které na místě levého obránce nastupuje útočník Jaroslav Kalla. "On je určitě nesmírně důležitým článkem naší hry," podotkl pětatřicetiletý centr.

Podle Patery rozhoduje o jejich úspěchu zejména improvizace. "Když máte pět chytrých hráčů, tak je improvizace lehčí. Žádný nacvičený signál, ve kterém by měl jeden hráč stát zde, druhý tady a třetí tam, však nemáme," tvrdil Patera.

Jeho řada "řádila" při přesilovkách již na začátku sezóny, ale pak se dostavila menší krize a únava. Něco podobného se ale prý nyní nebude opakovat. "Nemyslím si, že by k tomu mohlo dojít. Využít přesilovku, to je rovněž i zásluha nezbytného štěstí. Když ho nemáte, tak vám tam nespadne téměř nic," dodal olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec