Hlavní obsah

On-line: 25. kolo hokejové extraligy

PRAHA

Vedoucí České Budějovice i druhý Liberec se v úterním 25. kole hokejové O2 extraligy pokusí před vlastními fanoušky rehabilitovat za nedělní porážky. Jihočeši, kteří nestačili na pražskou Spartu, se v Budvar Areně utkají se Zlínem, Severočeši po nezdaru na Kladně přivítají Spartu. Oba celky mají pro vítězství dobré předpoklady, doma jsou totiž nejlepší v celé soutěži.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

Jediným týmem, který doposud dokázal na jihu Čech vyhrát, jsou Vítkovice. A hráči Mountfieldu věří, že další body neztratí. Výhodou týmu kouče Josefa Jandače je skutečnost, že by měl mít k dispozici kompletní kádr. Poslední čtyři utkání se hokejistům Hamé Zlín nevyvedla, tým v nich nezískal ani bod a propadl střelecky i v obraně. Svědčí o tom jen tři vstřelené branky a patnáct inkasovaných.

Liberec ve vyrovnaném utkání na Kladně neudržel v závěru jednobrankové vedení a o gól prohrál. Zapomenout se bude snažit proti pražské Spartě. S tréninkem začala brankářská jednička Bílých tygrů Milan Hnilička, na marodce tak zůstává jen dlouhodobě zraněný obránce Holub. "My se pokusíme vycházet ze zabezpečené obrany. Když se to povede, může se stát cokoliv," uvedl trenér Sparty František Výborný, jehož tým prohrál mimo svůj stadion už šestkrát za sebou. Otazníky se vznášejí nad startem útočníka Štrby.

Třetí Litvínov zůstává naladěn na ofenzivní vlně, která drží tým v popředí extraligové tabulky. Nyní však přivítá Vítkovice, které sázejí mnohem více na obranu a jsou pro Chemopetrol noční můrou, neboť Litvínov je neporazil v jedenácti vzájemných utkáních po sobě. Naposledy se radoval 24. října 2003.  Trenér Vítkovic Miroslav Fryčer doufá, že tradice bude pokračovat. "Cítím, že se zvedáme. Jdeme po malých krůčcích, ale v kabině je pohoda a hráči si začínají věřit. Získali jsme zase nějaké sebevědomí a já věřím, že to ukážeme i v Litvínově, i když ten letos doma hraje výborně," řekl Fryčer.

Znojemského Trvaje zastoupí veterán Kameš

Snahou Znojemských Orlů bude v zápase proti Pardubicím rehabilitace za nedělní debakl 0:6 v Litvínově. Znojmu citelně chyběl brankář Trvaj kvůli bolestem krčních obratlů, tentokrát za něj zaskočí veterán Jaroslav Kameš. Pardubice v sobotu prohrály doma se Slavií a ve Znojmě se pokusí nahradit neplánovanou ztrátu. "Doufám, že se nám podaří využít trochu slabší chvilku domácích, kterým navíc chybí zraněný Trvaj," přál si kouč Miloš Říha.

V Sazka Areně se utkají Slavia s Kladnem, tedy dva celky s nejlepší extraligovou bilancí z posledních deseti zápasů. Slavia dvěma výhrami v prodloužení potvrdila, že zlepšené výsledky se podepsaly i na psychice červenobílých, a bude chtít potvrdit bilanci hovořící v zápasech těchto soupeřů pro domácí tým. Výhody svého stadionu bylo takto využito již sedmkrát za sebou.

Kladno pokračuje ve výborných výkonech a proti Liberci si Rabat připsal již pátou výhru za sebou. "Slavia bude doma favoritem, ale nám se teď daří, k čemuž pomáhají i přesilovky. Pokusíme se zopakovat výkony z poslední doby a bodovat. Bohužel máme problémy s marodkou," posteskl si trenér Zdeněk Müller. Jeho slova potvrzují absence brankáře Orcta, obránce Hájka a útočníků Hluchého, Horny a Tatíčka.

Vary budou opět spoléhat na Sáblíka

Také třinecké Oceláře před soubojem s Karlovými Vary sužují zdravotní problémy. Zranění opět nepustí na led Zálešáka s Haškem, o tom, zda nastoupí gólman Daneček a Skořepa, se rozhodne před utkáním. Karlovy Vary vyhrály čtyřikrát za sebou a dobrou pohodu chtějí potvrdit i v Třinci. Západočeši budou opět spoléhat na dvojku Sáblíka, který v neděli v Plzni vychytal nulu. Jednička Mensator je totiž asi na měsíc mimo hru.

Vsetín ztrácí kontakt se zbytkem extraligového společenstva. Na vině je fakt, že z posledních čtyř utkání Valaši vytěžili jediný bod. Vývoj se pokusí obrátit v úterý proti Plzni. Ta v minulém zápase nedokázala vstřelit gól, navíc přišla o zraněné obránce Dernera a Nedomu. "Vsetín je doma hodně nebezpečný, nemá co ztratit. My však potřebujeme získat v neděli ztracené body zpět," řekl trenér Jiří Kučera. Hostům bude chybět navíc i Divíšek, do sestavy se však vrací Malinský a Král.

25. kolo hokejové extraligy:
17:00Třinec - Karlovy Varyon-line
17:00Vsetín - Plzeňon-line
17:30Znojmo - Pardubiceon-line
17:30Č. Budějovice - Zlínon-line
17:30Litvínov - Vítkoviceon-line
18:30Liberec - Sparta Prahaon-line
19:00Slavia Praha - Kladnoon-line

Reklama