Hlavní obsah

Plzeň prodloužila sérii neúspěchů proti Liberci

PLZEŇ

Hokejisté Plzně prohráli ve 26. extraligovém kole s Libercem 2:4 a prodloužili tak sérii neúspěchů proti Severočechům. Hráči Lasselsbergeru neporazili neoblíbeného soupeře už tři a půl roku. Tygrům k výhře stačila dobrá produktivita střelby, když se činil především třetí útok hostů, který se postaral o tři branky.

Článek

Plzeň, čekající již tři zápasy na bodový zisk, může těšit pouze ukončení střeleckého půstu, o který se postaral přesnou střelou ve druhé třetině Dobrovolný po 162 minutách.

Domácí trenér Kučera tentokrát nasadil do utkání pouze tři útočné formace, přesto se do tempa dostali rychleji hosté hrající na čtyři útoky. Při jejich přesilové hře Procházka ideálně načasoval přihrávku na najíždějícího Šachla, který otevřel skóre. Domácí z letargie neprobrala ani inkasovaná branka, chybovali v rozehrávce a prohrávali osobní souboje.

Hosté je za to potrestali druhou brankou. Šachl využil nedůslednosti domácího kapitána Trnky v obraně, nahodil kotouč před branku a tam se nejlépe zorientoval Pletka. Domácí mohli snížit během přesilové hry minutu před první sirénou, Fabušovu dorážku však vleže vytěsnil mimo branku liberecký gólman Hnilička, který se do klece vrátil po čtyřech utkáních.

Do prostřední části vstoupili domácí v mírně pozměněné sestavě, na střídačce zůstal například zkušený Král. Změny v plzeňské sestavě ovšem nepomohly a po chybě Cartelliho v oslabení přidal po proměněném samostatném úniku třetí liberecký gól Pletka. To už nevydržel Málek a přepustil své místo náhradníkovi Ježovi.

Domácí střeleckou nemohoucnost protrhli až při přesilovce čtyři na tři. Obránce Dobrovolný se trefil ranou bez přípravy mířící přesně nad Hniličkovo rameno. Poté domácí nevyužili přečíslení dvou na jednoho, když Zelenkovo nedůrazné zakončení zlikvidoval skluzem Hnilička. Z protiútoku se až před Málka proháčkoval agilní Pletka, akci však zakončil střelou do Ježovy pravé tyče. Ve stále probíhající 35. minutě tečoval Vaic mimo Ježův dosah střelu Jiruše a domácí znovu prohrávali o tři branky.

Závěrečná třetina přinesla snahu domácích o korekci výsledku. Naději vykřesal při přesilovce Cartelli, který skóroval střelou těsně nad ledem. Hosté se snažili jednoduchou obrannou hrou o udržení vedení. Domácí ale začali hosty přehrávat příliš pozdě. Během dvojnásobné početní výhody pět minut před koncem už stačil Dobrovolný trefit pouze levou tyč Hniličkovy branky. Více už domácí nestačili ani během další přesilovky pět na tři v poslední minutě utkání.

Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Dobrovolný (Cartelli), 49. Cartelli (Kracík) - 9. Šachl (S. Procházka), 16. Pletka (Šachl), 25. Pletka (Šachl), 35. Vaic (Jiruš). Rozhodčí: Polák - Bejček, Bláha. Vyloučení: 12:15, navíc Benák - Zíb oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 4481.
Sestavy:
Plzeň: Málek (25. Jež) - Cartelli, Dobrovolný, Malinský, Trnka (24. Pulpán), Benák, Mazanec - Fabuš, R. Král (21. Zelenka, 41. Šaffer), Matějovský - A. Padělek, Kracík, Ludvík - Důras, Šindel, Adamský. Trenéři: Kučera a Černý.
Liberec: Hnilička - Kočí, Jiruš, Čutta, Krstev, Žabka, Zíb, Rýgl - Vaic, Podkonický, V. Novák - Klimenta, Plodek, Víšek - Pletka, Šachl, S. Procházka - O. Hruška, Pabiška, Tomajko. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články