Hlavní obsah

Třinec na Spartě třikrát vyrovnal, ale prohrál 3:4

PRAHA

Hokejisté Třince sice v utkání 26. kola extraligy na ledě Sparty třikrát smazali náskok Pražanů, ale po trefě Tomáše Netíka z 53. minuty prohráli 3:4. Ocelářům se tak nepodařilo odčinit domácí debakl z prvního vzájemného utkání v sezóně 2:9 a podruhé proti úřadujícímu mistrovi vyšli naprázdno.

Článek

Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Sparty podílel nejproduktivnější hráč soutěže Jaroslav Hlinka, jenž celkem zaznamenal proti Třinci v sezoně sedm kanadských bodů.

Třinec měl hned ve druhé minutě výhodu přesilové hry po Hlaváčově vyloučení a nebezpečně pálil obránce Seman. Potom při náporu Třince posunul branku Vykoukal a po jeho trestu hráli domácí dokonce 40 sekund v třech proti pěti, ale ubránili se. Duba však po pokusech Kroupy a Skořepy odolal. Sparta potom převzala iniciativu, ale Vojtek kryl Langhammerův průnik i Hlinkovo nebezpečné nahození.

Na druhé straně se dral před Dubu Tomas, ale v 11. minutě se dočkali vedení sparťané. Hlinka přestrčil puk rozjetému Vykoukalovi, jenž se dostal neatakován až před třineckého gólmana a zakončil přesně mezi jeho betony. V 13. minutě ale Oceláři při vlastním oslabení vyrovnali, když Dubovi vypadl puk po Pácalově střele a Štefanka pohotově dorážel do odkryté branky.

Domácí mohli odpovědět, ale Kratěna v přesilovce ztroskotal na Vojtkovi. Podobně dopadl v 17. minutě Hlaváč a Hlinka při dorážce zamířil vedle. V 19. minutě už tvrdou střelou dostal Spartu do vedení Netík. Deset sekund před první pauzou opět zaváhala defenzíva Pražanů, Vůjtek našel před sparťanským gólmanem osamoceného Peterka, který nadvakrát vyrovnal.

V úvodu druhé dějství se oba celky neprosadily v přesilovce, naopak Sparta v oslabení mohla skórovat. Hlaváč však po úniku a efektní kličce třineckému obránci minul branku. Opětovného vedení se dočkali svěřenci trenéra Františka Výborného ještě před polovinou utkání, když Hlinka z mezikruží nedal přesnou střelou Vojtkovi šanci.

Sparta pak promarnila několik příležitostí a ke slovu se dostali opět hosté. Nejdříve ještě pro úniku dvou proti jednomu v oslabení nepřekonal po Peterkově přihrávce Dubu Martynek, ale těsně po návratu z trestné lavice ujel bek Kroupa a blafákem se už prosadil.

Úvod závěrečného dějství patřil Třinci, který chtěl evidentně odčinil debakl z posledního vzájemného duelu. Oceláři dostali i puk do branky, ale sudí Bolina předtím přerušil hru. V 44. minutě ještě Martynek trefil horní tyč a další možnosti nevyužili Korhoň a Skořepa.

Domácí se zlepšili v závěrečné desetiminutovce a v 53. minutě rozhodli. Hlinka předložil puk na levou stranu Netíkovi, jehož střela prošla Vojtkovi mezi betony za brankovou čáru. Třinec pak nepotrestal Hlaváčův faul ani další vyloučení domácích po Vykoukalově vyhození puku na vlastní střídačku, po němž se zkušený sparťanský bek zlobil na rozhodčí, že kotouč byl tečovaný. Gól nepadl ani při závěrečné power play.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 4:3 (2:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Vykoukal (J. Hlinka), 19. Netík (Langhammer), 29. J. Hlinka (Vykoukal), 53. Netík (J. Hlinka) - 13. Štefanka (Pácal), 20. Peterek (Vůjtek), 39. Kroupa (Skořepa). Rozhodčí: Bolina - Český, Padevět. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5383.
Sestavy:
Sparta Praha: Duba - Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, Stehlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - P. Ton, Štrba, O. Kratěna - Sivek, J. Hlinka, Hlaváč - Dragoun, Langhammer, Netík - Hromas, Podlešák, Dušátko. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Kroupa, Frolo, D. Seman, Pácal, Kundrátek - Steber, Štefanka, Skořepa - Korhoň, Polanský, Tomas - Vůjtek, Peterek, Martynek - J. Daneček ml., Kolusz, Vrba. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata: