Hlavní obsah

Frodl prožil v Plzni premiéru z říše snů

Plzeň

Skvělou premiéru v hokejové extralize prožil brankář Dominik Frodl. Dvaadvacetiletá letní posila Plzně z prvoligové Slavie pomohla Indiánům 23 úspěšnými zákroky k domácímu vítězství 4:0 nad Libercem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl udržel hned v úvodním utkání nového ročníku extraligy čisté konto.

Článek

"Bude to drahé. Něco jsem vypsal do kabiny za první zápas, k tomu ta nula. Nebude to prostě nic levného. Ale nevadí mi to," usmíval se Frodl. "Je to jako z říše snů. Myslím, že jsme dnes suverénně vyhráli. První zápas hned výhra a ještě nula k tomu," neskrýval radost.

V přípravě se v brance Indiánů pravidelně střídal s běloruským kolegou Dimitrijem Milčakovem. "Že budu chytat, jsem se dozvěděl až včera. Byl to splněný sen. Předtím jsme se střídali. Oba si ale přejeme. Vycházíme spolu dobře, přestože moje angličtina není zázračná," přiznal Frodl, jenž působil od začátku v brankovišti jistým dojmem.

Nervozita byla

"Nervozita tam byla, ale s prvním vhazováním ze mě spadla. Je lepší si na začátku sáhnout na puk, udělat nějaký zákrok a dostat se do pohody," dodal talentovaný gólman, který si připsal proti libereckým střelcům 23 zákroků. "Bylo tam víc nebezpečných střel, nemohu vybrat jednu. Závary jsme zvládli a děkuji klukům, že mi pomohli," zmínil spoluhráče, se kterými si užil po utkání děkovačku s téměř sedmi tisíci diváků.

"Jsem rád, že to dobře dopadlo. Premiéra před domácím publikem, chtěl jsem zanechat nějaký dojem. Je to splněný sen. Extraliga je pro každého cíl a pak se mohou přidávat další," uvedl bývalý mládežnický reprezentant.

Reklama

Související témata: