Hlavní obsah

Hokejový mistr světa opouští Plzeň

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Působení útočníka Jiřího Novotného v Plzni trvalo jen krátce. Mistr světa z roku 2010 odehrál za Škodu dva extraligové zápasy a další nepřidá. Pětatřicetiletý hokejista se domluvil na spolupráci se švýcarským celkem Ambri-Piotta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jiří Novotný odehrál za Plzeň jen dva zápasy.

Článek

Rodák z Pelhřimova, který se po devíti letech v KHL vrátil do Česka, se domluvil s Plzní na měsíční smlouvě s tím, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí může odejit.

V modrobílém dresu odehrál dva zápasy v Lize mistrů a stejný počet v nejvyšší soutěži, kde vytvořil elitní formaci s Milanem Gulašem a Václavem Nedorostem. V domácím zápase proti Liberci ani v nedělním souboji na ledě Brna nebodoval.

„Jirkovi děkujeme za spolupráci. I když byla krátká, měla pro mužstvo přínos. Zapadl do týmu jak hokejově, tak lidsky. Přejeme mu, ať se mu v novém týmu daří," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Škody Tomáš Vlasák, jenž v Ambri rovněž působil.

Novotný se v mužstvu, které v minulé sezóně bojovalo o udržení mezi elitou, sejde s reprezentačním křídelníkem a bývalou oporou Plzně Dominikem Kubalíkem.

Reklama

Související témata: