Hlavní obsah

Litvínov po dramatu vyhrál i popáté. Bezbranní Piráti dostali výprask, prohrála i Sparta

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova dál vévodí letošnímu ročníku Tipsport extraligy. V 5. kole sice ztratili první bod poté, co v Karlových Varech zvítězili 4:3 až v prodloužení, nicméně po páté výhře v řadě zůstávají v čele soutěže. Druhý Hradec Králové má po triumfu 2:0 nad Třincem na svém kontě stejně jako severočeský lídr 14 bodů, ale o jeden odehraný zápas více a horší skóre. V dalších pátečních zápasech Olomouc zdolala Vítkovice 2:0, Sparta prohrála v Mladé Boleslavi 1:3, Zlín podlehl Liberci po Bulířově hattricku 2:7 a Plzeň deklasovala chomutovské Piráty na jejich ledě 9:2, přičemž útočník Vojtěch Němec vstřelil čtyři góly a navrch přidal asistenci. V sobotní dohrávce kolo uzavře od 15:00 duel Pardubic s mistrovskou Kometou Brno.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Milan Gulaš a Vojtěch Němec z Plzně se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Do pátku stoprocentní Litvínov svedl na ledě nováčka z Karlových Varů tuhou bitvu o pátou výhru. Po dvou třetinách prohrávali hosté o dvě branky 1:3, ale nejprve Petružálek a po něm v přesilovce Trávníček přispěli svými trefami k vyrovnání a Severočeši si vynutili prodloužení. V něm rozhodl po 64 sekundách o bonusovém bodu pro tým trenéra Razýma navíc zkušený Viktor Hübl.

Hradecký Mountfield po úvodní prohře už také sviští soutěží jako dobře namazaný stroj. V souboji s finalistou minulého ročníku si připsal už pátou výhru za sebou, tentokrát se pod ni podepsal 27 úspěšnými zákroky brankář Jaroslav Pavelka a připsal si poprvé v ročníku čisté konto. Vicemistr neprožívá zrovna vydařený start, prohrál čtvrtý z pěti duelů.

Když v Chomutově už ve 29. sekundě otevřel skóre syn trenéra domácích Vladimír Růžička, mohli snad domácí fanoušci doufat, že černá série porážek skončí. To ovšem nemohli tušit, co se bude odehrávat v příštích minutách. Plzeň už v první třetině skóre otočila a pak si doslova otevřela střelnici, domácím nepomohlo ani střídání brankářů. Pěti body za čtyři góly a asistenci zazářil Vojtěch Němec a Chomutovští jen těsně odolali potupné desítce. I tak Piráti zůstávají po pěti kolech bez bodu poslední.

Klepiš řídil obrat proti Spartě

Také pražská Sparta se na ledě Mladé Boleslavi ujala vedení, ale pak jako by jí vyschl střelecký prach a domácí toho využili. Nejprve Bernad s Orsavou během jediné minuty na přelomu druhé a třetí třetiny otočili skóre a zkušený Klepiš, který byl u všech tří gólů, při hře hostí bez brankáře výhru týmu z města automobilů v poslední minutě zpečetil.

Zatímco v Chomutově padlo 11 gólů, v Olomouci diváci na branky čekali do samého závěru. Po dvou prohrách nakonec o výhře Kohoutů rozhodl 19letý mladík Jakub Galvas, pojistku přidal při power play hostů do odkryté branky Tomeček. Ostravané tak vyšli ve třetím duelu venku v sezóně prvně naprázdno.

Liberečtí Bílí Tygři se po vlažném začátku naladili na vítěznou vlnu. Ve Zlíně potřetí za sebou naplno bodovali, hattrickem k vysoké výhře 7:2 přispěl útočník Michal Bulíř.

Hokejová Tipsport extraliga - 5. kolo:
Mladá Boleslav - Sparta 3:1
Branky: 40. Bernad, 41. Orsava, 60. Klepiš - 23. Kumstát
Chomutov - Plzeň 2:9
Branky: 1. V. Růžička ml., 60. Jank - 2., 12., 47. a 53. V. Němec, 9. a 41. P. Straka, 34. Kratěna, 37. Indrák, 56. Kracík
Olomouc - Vítkovice 2:0
Branky: 57. J. Galvas, 60. V. Tomeček
Zlín - Liberec 2:7
Branky: 24. Kubiš, 49. Kulda - 2., 38. a 60. Bulíř, 35. a 52. L. Hudáček, 22. Kvapil, 48. Lenc
Karlovy Vary - Litvínov 3:4 v prodloužení
Branky: 8. Stloukal, 27. Flek, 40. Kohout - 11. Myšák, 46. Petružálek, 49. Trávníček, 62. V. Hübl
Hradec Králové - Třinec 2:0
Branky: 11. Zámorský, 47. M. Chalupa

Reklama

Související témata: